Firma fair focus
Image default
Dienstverlening

Verhuizen? Drie dingen die je op voorhand moet regelen

Verhuizen, hoewel we allemaal staan te popelen om ons nieuwe stulpje te kunnen intrekken, hebben we allemaal een hekel aan het proces dat daaraan vooraf gaat. Maar als je alles op voorhand goed regelt, hoeft verhuizen helemaal niet zo vervelend zijn. Dit zijn drie dingen die geregeld moeten zijn voordat jij gaat verhuizen.

Schakel hulp in

Verhuizen moet je niet alleen doen, sterker nog: dat is praktisch onmogelijk. Een verhuizer inhuren is een echte aanrader. Ja, het kost wel wat centen, maar het ontneemt je tegelijkertijd echt een hoop stress als al je spullen van A naar B worden gebracht zonder dat je er zelf over na hoeft te denken. Heb je geen geld om een verhuisbedrijf in te huren? Probeer dan zoveel mogelijk handen uit je directe omgeving te ronselen, vrienden of familie bijvoorbeeld.

Voer je adreswijziging door

Voer overal zo snel mogelijk je adreswijziging door. De gemeente is de eerste die moet weten dat jij verhuisd bent en als je in een nieuwe gemeente gaat wonen moet je je daar ook inschrijven. Verder is het handig als de bank en jouw werkgever op de hoogte is van jouw adreswijziging. Bij welke webshops koop jij regelmatig? Verander het adres in je account alvast zodat je straks niet per ongeluk pakketjes naar je oude adres laat sturen. Als je ZZP-er bent moet je ook niet vergeten om je adres op de facturen en in het handelsregister aan te passen.

Sluit eventuele nieuwe abonnementen af

Check ruim op tijd of je je contracten van het gas, water en licht en van het internet mee kan nemen naar je nieuwe adres. In de meeste gevallen is dit geen probleem, maar moet dit wel even telefonisch overlegd worden. Mocht het niet kunnen, dan zul je helaas wat contracten op moeten zeggen en nieuwe contracten moeten sluiten. Doe dit op tijd om te voorkomen dat je in sommige maanden dubbel moet betalen. Als je onverwacht moet verhuizen kan het in dat geval helaas zo zijn dat er sprake is van een contractbreuk en dat kan flink wat geld kosten. Hou daar dus rekening mee.