Firma fair focus
Image default
Dienstverlening

Zijn jouw hijsogen nog goed? Vraag het na bij ekh.nl

Bij ekh.nl worden onder andere hijsogen goed bekeken op kwaliteit en staat. Het is natuurlijk heel belangrijk dat er binnen een bedrijf waar wordt gewerkt met dergelijke materialen goed wordt gekeken naar de staat van de producten, omdat er op een veilige manier moet worden gewerkt. Denk eraan wanneer er een onderdeel van een hijskraan niet goed werkt en er wordt toch mee gewerkt. Je zult misschien de schade niet meer kunnen overzien wat dit kan toebrengen. Het brengt het project wat er wordt gedaan mee in gevaar, maar daarnaast worden ook alle mensen die hier bij aanwezig zijn in gevaar gebracht. Om dat te voorkomen wordt er door de overheid gesteld dat je, wanneer je gebruik maakt van dit soort apparaten en machines, ieder jaar een keuring moet laten doen. Hierin zal dan worden gekeken naar de staat van alle onderdelen van de apparaten. Meer over hijsogen laten keuren door EKH.

Onderdelen van een apparaat

Een van de onderdelen waar door ekh.nl specifiek en extra naar wordt gekeken zijn de hijsogen. Dit is een punt op een kraan of een ander apparaat waar veel spanning op staat en vanuit waar veel wordt gewerkt. Om dit op een goede manier te controleren zal er een ervaren keurmeester op locatie komen die de hijsogen, maar ook alle andere onderdelen goed zal bekijken. Aan de hand van een rapport wordt er gekeken naar alle zaken waar je op moet worden gecontroleerd. Je wordt hier op afgewezen op goedgekeurd. Aan het einde van de keuring zal je het rapport in handen kunnen nemen en kan je kijken op welke punten je wel of niet goed scoort. Ook zie je dan direct of je door de keuring heen bent.

Doorwerken of niet?

Mocht je niet door de keuring heen komen en ben je bijvoorbeeld afgewezen op het onderdeel hijsogen, dan is dat een belangrijk item waar je even naar moet kijken. Zolang je geen nieuw oog aanschaft of de huidige hijsogen niet vervangt, kan je niet langer doorwerken. Zorg dus dat je zo snel mogelijk deze verandering en aanpassing doorvoert.