Firma fair focus
Image default
Dienstverlening

Waar moet je op letten als je een huis gaat kopen

Een huis kopen zonder spaargeld is niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet wanneer dit moet worden gedaan met eigen inleg van geld. Dat is wel mogelijk. Dat wil zeggen dat er geen hypotheek  nodig is voor het kopen van een huis, aar daar zitten wel een aantal zaken aan verbonden waar rekening mee gehouden moet worden. Dat betekent dat er eigen spaargeld wordt ingezet voor de koop van een woning. Hiervoor moet er worden gekeken naar de marktwaarde van een woning. Wanneer deze lager is dan het geld dat er moet worden geïnvesteerd. Er kan ook worden gekozen voor een aparte financiering die als kosten koper kan worden ingezet. Het is wel belangrijk dat hier goed naar wordt gekeken, omdat er maar 1 kans is ie kan worden genomen.

Marktwaarde

Waar men goed naar moet kijken naar is de marktwaarde en dat betekent dus niet dat er wordt gekeken naar de vraagprijs. Dit staat er namelijk volledig los van en wordt bepaald door de verkopers van de woning in combinatie met de taxatie die is gedaan door een taxateur. Deze taxatie kan zorgen  voor een WOZ-waarde van een woning en daarmee kunnen de verkopers van een woning vervolgens bepalen voor welke vraagprijs deze op de markt gaat worden aangeboden.

Informatie

Om een huis te gaan kopen met eigen inleg is het nodig om een aantal zaken te gaan verzamelen.  Dit betreft het gemiddelde jaarinkomen inclusief het vakantiegeld van beide aanvragers van de eigen inbreng van het kopen van een woning. Het is aan te raden om hier een berekening voor te gebruiken en hiermee te kijken naar de het bedrag dat hieruit voortvloeit. Het verschil tussen de marktwaarde en het bod dat wordt uitgebracht is datgeen dat er moet worden ingelegd voor het kopen van een woning. Mocht het bedrag te hoog zijn, waardoor dit niet met spaargeld kan worden gedaan, dan kan er worden gekozen voor een financiering. Ook een overwaarde op een oude woning kan hierbij helpen. Een hoger bod uitbrengen is ook een optie en daar dan een financiering aan vast hangen om te zorgen dat de woning met eigen spaargeld of een eigen lening kan worden aangeschaft, waar geen hypotheek bij nodig hoeft te zijn

Gerelateerde artikelen

Een onafhankelijk verzekeringskantoor voor uitgebreid advies

Een draai-kiepraam is een eyecatcher in elke ruimte

Geef uw fiscale zorgen uit handen aan een belastingadviseur van dit bedrijf nabij Rotterdam