Firma fair focus
Image default
Groothandel

Ontdek het ruime aanbod aan pharma bottles

Pharma bottles zijn PET-flessen die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de farmacopee. Dit houdt in dat er een speciaal productieproces met speciale machines en speciale kennis aan voorafgaat. Dat is dan ook precies waar PET Power zich in heeft gespecialiseerd. Profiteer gauw van het ruime aanbod en de voordelige prijs van de pharma bottles van dit bedrijf. Wilt u graag meer informatie? Neem dan ook eens een kijkje op de website van PET Power.

Over het productieproces

Zoals gezegd is een pharma bottle niet zomaar een PET-fles. Deze verpakkingen dienen aan allerlei strenge eisen te voldoen en er gaat dan ook een complex productieproces aan de verkoop vooraf. Om u hier een beeld van te geven, hebben we een kort overzicht gemaakt van de functies van de apparatuur in de cleanroom:

  1. Het doel van de cleanroom is het steriliseren van de pharma bottles. Hiervoor wordt ten eerste gebruikgemaakt van een speciaal systeem dat de luchtdruk controleert. Het is van cruciaal belang dat de luchtdruk in de cleanroom te allen tijde hoger is dan de luchtdruk daarbuiten. Dit zorgt er namelijk voor dat er alleen lucht naar buiten kan stromen. De lucht die gecontroleerd binnen wordt gelaten, gaat eerst door een speciaal HEPA-filter heen.
  2. De productiemachines in de cleanroom zijn bedekt met speciale gordijnen. Zo’n luchtgordijn zorgt ervoor dat er alleen gefilterde, olievrije lucht in de PET-fles wordt geblazen.
  3. Zodra de pharma bottles klaar zijn, worden ze verpakt in speciale brickpacks. Vervolgens verlaten ze de cleanroom en worden ze indien gewenst nogmaals verpakt in een tweede of zelfs derde laag folie. Dit alles om de steriliteit van het product te garanderen.

Meer informatie over het ontwerpen van een eigen PET-fles of pharma bottle

Wilt u meer weten over het ontwerpen van uw eigen PET-fles of pharma bottle? Neem dan een kijkje op de website van PET Power of neem contact op met de klantenservice van dit bedrijf.