Firma fair focus
Image default
Eten en drinken

Hoe komt de aardappelchips aan zijn zoete smaak?

De aardappelchips van Hoeksche Chips heeft verschillende smaken, waaronder een aantal zoete varianten. Voor deze zoete smaak wordt enkel gebruikgemaakt van plantaardige toevoegmiddelen, zoals stevioglycosiden. Stevioglycosiden zijn afkomstig van de steviaplant. De plant staat bekend om zijn zoete bladeren die een zoete smaak afgeven. De stoffen die een zoete smaak aan de bladeren geven, zijn dus de stevioglycosiden. Deze zoetstoffen worden uit de bladeren gehaald en worden vervolgens toegevoegd en verwerkt als de zoete smaak in de variërende chipssmaken.

Alleen gecontroleerde zoetstoffen worden verwerkt in de lekkerste chips

De steviaplant zelf, waar de zoetstoffen vandaan komen, mag niet gebruikt worden in voeding. Enkel de stevioglycosiden mogen worden verwerkt. Dit is een intensieve zoetstof die ongeveer 200 tot 300 keer zoeter is dan normale suiker. Ook bevatten de stevioglycosiden geen calorieën. Wanneer deze zoetstof in een product wordt gebruikt, zoals de verschillende zoete chipssmaken van Hoeksche Chips, dan staat de naam of het E-nummer van de zoetstof verwerkt op het etiket. Het E-nummer dat bij de stevioglycosiden hoort is E960. Dit ziet u ook terug op de verpakkingen van onze verschillende aardappelchips. Dit betekent dat de zoetstof door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) is gecontroleerd. Wanneer zij het hebben gecontroleerd en hebben goedgekeurd, betekent dit dat de stof veilig is om gebruikt te worden, zoals bijvoorbeeld in onze aardappelchips.

Maak kennis met het duurzaamste chipsbedrijf van Nederland

Doordat Hoeksche Chips alleen maar gebruikmaakt van de beste ingrediënten en geen conserveringsmiddelen gebruikt, heeft de chips een minder lange houdbaarheid dan normale chips. De reden hiervan is dat Hoeksche Chips alleen maar verse chips in de schappen wilt hebben en omdat de meeste smaken worden verpakt in een doorzichtige zak van 100% plastic. De aardappelchips heeft een houdbaarheidsdatum van 12 weken. Mede hierdoor is Hoeksche Chips het meest duurzame chipsbedrijf van Nederland. 

https://hoekschechips.nl/