We houden ervan om te denken dat dit recept een Italiaanse grootmoeders versie is op klassieke kip-noedelsoep. Voor dit gerecht moet je winterpeen en mierikswortel kopen. Ingrediënten– 1 hele kip, in 8 stukken gesneden, inclusief mergbeen en 8 extra vleugels – 4 grote takken peterselie – 2 grote takken tijm – 1 laurierblad – zout en zwarte peperkorreltjes – 1 kleine ui (gesneden) – 1 winterpeen, gesneden – 1 kopje gesneden venkel – een blik met gepelde tomaten – 230 gram gekookte ditalini (Italiaanse pasta voor in soep) – verse basilicum – 1 lepel vers citroensap – rode peper vlokjes en geraspte Parmezaanse kaas (voor garnering) Bereiding
TipsDe kip en de bouillon kunnen tot 3 dagen van tevoren worden gemaakt. Stockeer ze beiden apart van elkaar in de koelkast. Doe dit in afgesloten bakjes. Het vet van de bouillon drijft naar de oppervlakte, haal dit er met een lepel af voordat je verder gaat met het recept. |
![Image default](https://www.firmafairfocus.nl/wp-content/uploads/2021/09/2.firmafairfocus.nl-512x512-px.jpg)