Firma fair focus
Image default
Eten en drinken

Italiaanse Kippensoep met Pasta en Tomaten

We houden ervan om te denken dat dit recept een Italiaanse grootmoeders versie is op klassieke kip-noedelsoep. Voor dit gerecht moet je winterpeen en mierikswortel kopen.

Ingrediënten

–       1 hele kip, in 8 stukken gesneden, inclusief mergbeen en 8 extra vleugels

–       4 grote takken peterselie

–       2 grote takken tijm

–       1 laurierblad

–       zout en zwarte peperkorreltjes

–       1 kleine ui (gesneden)

–       1 winterpeen, gesneden

–       1 kopje gesneden venkel

–       een blik met gepelde tomaten

–       230 gram gekookte ditalini (Italiaanse pasta voor in soep)

–       verse basilicum

–       1 lepel vers citroensap

–       rode peper vlokjes en geraspte Parmezaanse kaas (voor garnering)

Bereiding

  1. Vul een grote pan met water, de kipstukken, mergbeen, vleugels, peterselie, tijm, laurierblad, zout en peperkorreltjes. Breng aan de kook. Haal het schuim eraf, draai het vuur lager en laat nog verder sudderen voor 25 minuten. Haal de kip uit de pan (behalve de vleugels), laat de rest verder sudderen terwijl je het vel van de kip afhaalt en het vlees van de botten neemt. Bedek het vlees en zet het in de koelkast. Doe de botten terug in de pot en laat voor 3,5 uur sudderen.
  2. Laat de bouillon door een vergiet lopen en gooi de rest weg. Haal het vet van de bouillon af en doe de bouillon in een schone pan.
  3. Voeg de ui, wortel, venkel en tomaten toe aan de pan. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat het sudderen totdat de groentes erg gaar zijn (25 min. ongeveer).
  4. Pak de kip uit de koelkast en snijd deze in eetbare stukjes. Voeg deze toe aan de bouillon samen met de ditalini, basilicum en citroensap. Verhit voor 2 minuten.
  5. Breng op smaak met zout en peper, maak het af met rode peper vlokjes en Parmezaanse kaas.
  6. Serveer en eet smakelijk!

Tips

De kip en de bouillon kunnen tot 3 dagen van tevoren worden gemaakt. Stockeer ze beiden apart van elkaar in de koelkast. Doe dit in afgesloten bakjes. Het vet van de bouillon drijft naar de oppervlakte, haal dit er met een lepel af voordat je verder gaat met het recept.