Firma fair focus
Image default
Hobby en vrije tijd

Fietsaccu beschermingstips voor uw Brinckers fiets

De fietsaccu van uw elektrische fiets is de drijvende kracht achter uw fietservaring. Wanneer deze kapot of beschadigd is, dan kunt u niet effectief gebruikmaken van de elektrische fiets. Een fietsaccu zal altijd onderhevig zijn aan gebruiksslijtage en hierdoor vervangen moeten worden. Echter kunt u er wel voor zorgen dat u de accu niet vroegtijdig moet vervangen. U wilt natuurlijk de fietsaccu voor uw Brinckers of Stella elektrische fiets beschermen, zodat u voorlopig nog geen nieuwe hoeft te kopen. GM-accu, de specialist in fietsaccu’s, heeft hiervoor een aantal tips voor u.

Bescherm uw Stella fietsaccu zodat u geen nieuwe hoeft te kopen

U kunt ervoor zorgen dat u geen nieuwe Stella fietsaccu hoef te kopen door u te houden aan de laadinstructies van uw elektrische fiets. Ditzelfde geldt voor de fietsaccu van uw Brinckers fiets. De instructies zijn bedoeld om de accucapaciteit zo goed mogelijk te preserveren. Een ander belangrijk punt is de temperatuur van uw accu. Laat uw fiets in de zomer niet in de volle zon staan. Hierdoor kan uw accu oververhit raken waardoor deze niet goed meer werkt. Ditzelfde geldt voor koude temperaturen. Vriest het in de winter? Zorg dan dat uw fiets in een beschutte omgeving zoals de schuur of garage staat opgeslagen. De fietsaccu van uw elektrische fiets kan niet goed tegen stoot- of valschade. Bent u recentelijk gevallen en werkt uw accu niet meer goed? Dan is dit waarschijnlijk de oorzaak hiervan.

Gebruik de juiste lader voor uw fietsaccu

Tot slot is het belangrijk dat u de fiets oplaadt met de juiste lader. Gebruikt u een lader van een ander merk? Dan is het mogelijk dat deze slecht is voor de accu. Is de lader van uw fietsaccu stuk? Bij de accuspecialist kunt u diverse laders kopen voor de fietsaccu van uw Brinckers of Stella fiets. Weet u niet welke accu geschikt is? Neem dan contact op met hun adviseurs.