Firma fair focus
Image default
Vervoer en transport

De meest betrouwbare elektrische steprit

Okai, het verhuurbedrijf van steps, heeft zijn eerste step uitgebracht die uitsluitend voor privébezit is gebouwd, en hij is gemakkelijk te besturen, betrouwbaar en de mooiste nieuwe step sinds de Unagi One. Ideaal is ook dat het bijna cyber monday is waardoor je de elektrische step voor een goede deal kunt krijgen.

De Neon ES20 is niet zo licht en draagbaar als de traditionele Xiaomi M365, en het mist het bereik van de grotere Ninebot Max G30, maar we geloven dat de stabiliteit, rijkwaliteit en modern ontwerp van de Neon het vierkant in de goudlokje-zone plaatsen voor beginnende rijders.

De acceleratie en remmen van de Neon zijn meer ontspannen dan atletisch, maar hij heeft kracht waar je die nodig hebt:

Recensie van Okai Neon Pro elektrische step

Versnelling

Met de Okai-app kun je de pieksnelheid en acceleratie van de Neon regelen, maar zelfs in de meest agressieve rijmodus is de duimgashendel eenvoudig te bedienen voor beginnende rijders.

Het is acceleratie is meer ontspannen terug dan atletisch, met een snelheid van 0 tot 25 km/u, maar ik zou het niet traag noemen.

Om dat in context te plaatsen: slechts één van de zeven GoTrax-steps die we hebben getest, kan van 0 tot 25 km/u sneller gaan dan dit.

Hill Climb

Ondanks zijn langzame acceleratie is de Neon een verrassend sterke bergbeklimmer, wat een geluk is omdat niemand, beginner of ervaren, ervan houdt om af te stappen en te duwen. Op onze 10% hellingshoek presteerde de Neon beter dan elke andere 250 W step die we ooit hebben getest.

Hij presteerde ook beter dan 17 andere steps met een hoger vermogen (tot 500 watt) en was gemiddeld 11 tot 14 km/u op stadsheuvels met een hellingspercentage van 4 tot 6%.

Topsnelheid

De ESG-goedgekeurde topsnelheid van de Neon is, die perfect overeenkomt met de geclaimde en vermelde pieksnelheid. Het is opmerkelijk om een snelheidsmeter van een step zo nauwkeurig te vinden; het meest overschatten met 5 tot 10%.

Het is snel genoeg om praktisch elke fiets op het fietspad te passeren, terwijl het langzaam genoeg is om beginnende rijders veilig te houden.

Als je bergafwaarts rijdt, gebruikt de Neon automatisch regeneratieve remmen om je te beschermen onder de maximale snelheid, een functie die is geleend van Okai’s huursteps.

Bereik

De Neon ging 23,5 mijl op de ESG-testbaan in high-performance modus voordat hij wordt uitgeschakeld, wat redelijk vergelijkbaar is met de 23,5 mijl die we hebben afgelegd op de kleinere Ninebot Max G30LP.

Het haalt het meeste uit het beschikbare bereik door op volle snelheid te blijven tot de laatste 2,5 mijl , en vervolgens aan de finish te verlagen tot 80% van de maximale snelheid.

Elke actieradiustest die niet eindigt met een step die naar huis wordt geduwd, is geen echte actieradiustest. Alle ESG-bereiktests beginnen met een volledige lading en eindigen met een lange wandeling terug van de testlus nadat de step niet meer werkt.

Breekt

In tegenstelling tot veel andere steps, kwam onze Neon uit de bak met zijn remmen volledig afgesteld en klaar voor gebruik. Hoewel de geregistreerde remafstand vanaf 25 km/u niet indrukwekkend was, waarderen we dat het elektrische remmen van het voorwiel het onmogelijk maakt om naar voren te rollen, hoe hard je de remhendel ook vastpakt.

Rijkwaliteit

De OKAI Neon Pro elektrische step voelt substantieel aan, van de stevige handgrepen tot het met rubber beklede dek.

Aan de andere kant hebben we spijt dat we de goed geïntegreerde achtervering van de ES20 Neon niet hebben. De tubeless luchtgevulde banden van de Neon Pro verzachten de hobbels.

De gids heeft geen bandenspanningsnormen, alleen de maximale drukparameters die op de zijkant van de banden staan vermeld. De verhoogde druk zorgt voor iets meer bereik, maar de rit is een beetje krap wanneer deze is ingesteld op het maximum van 44 psi.

Na een korte tijd te hebben aangepast aan de stijve rit, realiseerden we ons hoe uitstekend de stabiliteit en bochten waren.

We leerden tijdens de test van het bereik dat we het gas niet konden loslaten tijdens het carven van een aantal bochten.

Het gaspedaal is nog steeds soepel, voorspelbaar en eenvoudig te gebruiken, zelfs hoewel deze step tot de snelste en snelste in zijn klasse behoort. Met andere woorden, iedereen kan erop rijden, ongeacht de gewenste prestatie-instelling.

 

https://nr1elektrischestep.nl/products/ninebot-c20