Firma fair focus
Image default
Financieel

Waar kan ik komen te werken als accountant Oldenzaal?

 

Ben je net afgestudeerd als accountant Oldenzaal of wil je een opleiding voor accountancy gaan volgen? Dan is het handig om te weten waar je kan komen te gaan werken.

Als Accountant Oldenzaal kun je verschillende richtingen uit na het behalen van de accountancy studie. Allereerst kies je vaak aan het begin of je de controlerende of samenstellende richting uit gaat. Wil je als register accountant Oldenzaal gaan werken, dan kies je voor de controlerende kant. Je kunt dan vaak op groter kantoren gaan werken met internationale of nationale klanten. Wil je liever als samenstellende account, oftewel accountant-administratieconsulent gaan werken? Dan werk je vaak bij wat kleinere kantoren, waar je bijvoorbeeld veel mkb- ondernemers als klant hebt.

Wat doet een accountant?

Wat voor werkzaamheden heb je dan als je als accountant Oldenzaal aan de slag gaat? Een accountant is een financieel en fiscaal adviseur, tevens vertrouwenspersoon. Als accountant Oldenzaal stel je de jaarrekening samen en controleer je deze. Daarbij adviseer je klanten op bedrijfseconomisch en fiscaal vlak.  Als accountant Oldenzaal b en je integer, vakbekwaamheid en te betrouwen. Als accountant Oldenzaal begin je meestal als junior assistent accountant nadat je hebt afgerond. Daarna kun je vaak doorgroeien naar functies zoals senior assistent accountant, relatiebeheerder, manager of zelfs partner. Als accountant Oldenzaal werk je in een team samen met (assistent-)accountants, fiscalisten en soms ook juristen. Je begeleidt in de rol als accountant ook vaak assistent accountants. Je controleert en screent de dossiers die gemaakt zijn door assistenten. Daarnaast adviseer je de klanten en geef je advies over een te voeren strategie. Vaak gaat een accountant Oldenzaal zich ook nog verder specialiseren en wordt vaak een specialist op een bepaald onderwerp binnen het vakgebied.  Zo is een accountant een beroep wat altijd in beweging en uitdagend blijft.