Firma fair focus
Image default
Bedrijven

Plannen om je bedrijf te verkopen? Lees dan verder

 Er kunnen verschillende redenen zijn als je een bedrijf hebt en deze wilt gaan verkopen. Of dat nu op dit moment is of in de toekomst. Er kan een geplande verkoop plaats vinden. Reden hiervoor kan zijn dat je wilt stoppen met werken of met pensioen wilt gaan. Er kan ook een niet-geplande reden zijn om een bedrijf te verkopen. Dit kunnen bijvoorbeeld gezondheidsproblemen zijn of iets als een burn-out. De ideale reden is natuurlijk het verzilveren van je opgebouwde vermogen maar dit is dus niet altijd de hoofdreden om een bedrijf te verkopen. Feit is dat het afscheid nemen van je bedrijf als ondernemer onvermijdbaar is, of je het nu wilt of niet. Al met al is je bedrijf verkopen een spannende gebeurtenis. Maar wat komt hier eigenlijk allemaal bij kijken?

 

 

 

 

Zelfstanding of specialist?

 Je hebt de keuze om het verkoopproces volledig zelf aan te pakken. Als zelfstandige ben je dan continu bezig met het zoeken van kopers. Het grote voordeel van alles zelf doen is dat het behoorlijk bespaart op het kostenplaatje. Ook heb jij zelf voor het zeggen wie je geschikt vind en wie je minder geschikt vind.

 

Je hebt ook de optie om het proces in handen te schuiven van een specialist. Je schakelt dan de hulp in van een bedrijfsovernameadviseur. Zelfs als je zelf aan het hele proces begonnen bent is het niet te laat om een bedrijfsovernameadviseur in te schakelen voor extra hulp. Wanneer dit moment is, bepaal je helemaal zelf.  Deze mensen helpen je met het bepalen van de waarde en kunnen je ondersteunen in onderhandelingen met potentiele kopers.

 

Makkelijk online je bedrijf verkopen

 Met alle hedendaagse technologie verbaast het je misschien niet eens dat er ook applicaties zijn die jou ondersteunen bij de verkoop. Dit soort apps zijn ingedeeld in alle verschillende fases van het verkoopproces. Aan te raden is om bij de eerste app te beginnen (fase 1) en de volgorde aan te houden. Het kan ook voorkomen dat je maar één app nodig hebt als je bijvoorbeeld al in het proces zit. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van overnameadvies.nl

 

https://bundel.nl/bedrijf-verkopen/