Firma fair focus
Image default
Auto's en Motoren

Op jacht naar een tweedehands Opel Mokka

Opel introduceerde in 2012 de Mokka, een compacte crossover of SUV. In Amerika en in China wordt de Opel Mokka verkocht als Buick Encore terwijl de Chevrolet Trax als het zustermodel van de Opel Mokka gezien wordt. De Chevrolet wordt in Australië overigens weer Holden Trax genoemd.

Opel Eye

De Mokka is beschikbaar in twee benzinemotoren, in een bi-fuel motor en dieselmotor. De benzinemotoren hebben vermogens van respectievelijk 115 en 140 PK. De uitvoering met LPG motor biedt 103 PK, terwijl de nieuwe 1.6 CDTI motor beschikt over een motor met 136 PK. De opvallende Opel Mokka is handgeschakeld en met automatische transmissie beschikbaar en alle uitvoeringen van de Opel Mokka beschikken over een start/stop systeem, behalve dan de 1.6 CDTI automaat. De nieuwste Mokka heeft de beschikking over Opel Eye. Met Opel Eye worden verkeersborden gescand. Daarnaast heeft de Mokka een achteruitrijcamera, adaptieve verlichting en kan het over een geïntegreerde FlexFix fietsendrager beschikken.

Drie uitvoeringen

De Opel Mokka is verkrijgbaar in drie uitvoeringen; de Selection, de Edition en de Cosmo. Dat geldt dus ook voor de tweedehands Opel Mokka, volgens een toonaangevend auto blog een van de meest gewilde Opel modellen als het om occasions gaat. Niet zo verwonderlijk, je hoeft alleen maar naar de Mokka te kijken en je weet dat het een gewild model is. Bovendien is het een Duitse auto, die dus Duitse degelijkheid veronderstelt. In z’n algemeenheid is een Opel toch al bijzonder gewild als occasion, omdat je dan een auto koopt die een lange levensduur kent en gewoon goed in elkaar zit. De Opel Mokka heeft daarbij iets speciaals; het model oogt in bepaalde opzichten futuristisch maar is toch ook echt een Opel. De Mokka laat zich niet onder één noemer vangen en juist dat maakt deze auto zo gewild, ook in tweedehands uitvoering dus.