Firma fair focus
Image default
Auto's en Motoren

Motorfiets motor afstemmen

CHIP TUNING Modigt of wijzigt of wijzigt een wisbare niet-beschrijfbare lees-geheugenchip in een controle-eenheid voor automobiel of andere machines om superieure prestaties te krijgen, of het nu gaat om een betere prestatiesreiniger uitlaatemissies, of zelfs een groter brandstofverbruik. In het afgelopen decennium hebben we een explosie gezien in interesse in tuners en aftermarket automotive-onderdelen. Er zijn veel redenen voor deze toename van de interesse, maar in wezen is het tot een feit gekomen;

 

Wat is chip-tuning? Chip Tuning is een algemene term die elke werkwijze beschrijft voor het wijzigen van een interne elektronische printplaat of een ander dergelijk onderdeel van een auto, zodat deze aanleiding kan geven tot verbeterde prestaties. De meest populaire soorten verbeteringen die door tuners worden gemaakt, vallen in drie brede categorieën: pk, koppel en paardenkracht / koppelverhoudingsverbetering.

De brede classificatie is gebaseerd op het relatief lage vermogen / hoge tpm van geaspirante auto’s met hoge capaciteit, waardoor het behalen van het resultaat moeilijker wordt.

 

De meest voorkomende vorm van chiptuning is een turbolcharger-systeem. Turbochargers halen meer lucht en brandstof uit de auto om het vermogen en de stroom van de uitlaatgassen te vergroten. Turbochargers gebruiken hoge druk en uitlaatgassen met hoge volume, meestal afkomstig van een automatische auto-transcharger-kit, om de lucht en brandstof onder druk te komen en om het te verdrijven met een snellere snelheid dan de standaardauto’s inactieve snelheid. Sommige high-performance chips gebruiken ook een elektrische supercharger om de prestaties van het turbococharger-systeem verder te vergroten. Gewoonlijk te vinden in turbocharged sport en hoogwaardige auto’s, worden deze krachtige chips meer wijdverspreid en worden ze nu ook gebruikt in straatlangauto’s.

 

Een andere vorm van chip-afstemming is hydraulische motorafstemming, die een mechanisch apparaat omvat, hetzij in een gedreven verbrandingsmotor of een V-tech brandstofinspuitkit. In dit geval is de mechanische inrichting een injectieklep die wordt geopend en gesloten door de auto om brandstof te injecteren op een specifieke druk en tarief. Deze tuningmethode is niet zonder zijn eigen beperkingen. Deze mechanische afstemmingsinrichtingen kunnen niet worden gebruikt op voorraadvoertuigen.

Bovendien hebben ze een slechte brandstofverbruik en een vrij korte levensduur.

 

Motorfiets Motor Tuning omvat het gebruik van vele vormen van chip-deuntjes, waarvan de meest voorkomende verbetering van het ontstekingstijd. Ontstekingstiming verwijst naar de tijd dat de motorfiets-engine tussenstop doorbrengt en in versnelling wordt gestart. Een goede afstemmingsbestuurder moet kunnen profiteren van kleine hoeveelheden vertragingstijd om de motor te laten rollen. LAG-tijd wordt gemeten in milliseconden en een goede tuning moet daarom de motorfiets toestaan om een maximaal niveau van vertragingstijd te bereiken, met een minimum aan vermogen verlies.

 

Boost-systemen worden ook veel gebruikt door auto-tuners. Boost Systems gebruiken olie- of siliconenfluïdum om de pk te verbeteren door de luchtstroom door de motor te vergroten, waardoor de stroming van brandstofverbruik wordt verhoogd. Een goede boost-kit geeft u een verhoogde topsnelheid, meer pk en verhoogt het koppel van uw voertuig. Wanneer u deze kits koopt, kunt u verwachten te betalen tussen achthonderd en twaalfhonderd dollar voor de installatie van de kit, en tussen vijfhonderd achthonderd dollar voor de tune-up. Het is geen geheim dat PKTOWER de sleutel is tot concurrerende snelheid en een auto met de snelste motor is ook een grote hulp bij het krijgen van waar u naartoe wilt. Of u nu een voertuig nodig heeft om de ultieme track-race te winnen of gewoon er een te willen die u naar de supermarkt kan krijgen in de opnametijd, een goed afgestemde motorfiets is de manier om te gaan.

Heeft u interesse in een chiptuning voor uw auto met behoud van garantie? Klik hier https://www.chipperformance.nl/