Firma fair focus
Image default
Financieel

Eerlijke offertes met Keeping

Niemand houdt van afgewezen offertes of te lage urenschattingen. Het heeft beide een negatieve invloed op jou, je prestaties en natuurlijk de uiteindelijke beloning. Op die manier kom je niet op een optimale offerte voor jou en je klant terwijl je dit wel graag wilt naleven. Wat kun je dan het beste doen om te zorgen dat je urenschattingen niet te hoog of te laag zijn? Het antwoord hierop is vrij simpel. Gebruik een programma dat je uren nauwkeurig bijhoudt. Zo weet je zeker dat je geen uren te veel vraagt of misloopt. In deze blog gaan wij jou wat meer vertellen over zo een soort programma.

Optimale urenschatting

Zoals we al aangaven is het te hoog van uren inschatten negatief voor je uiteindelijke resultaat. Zo kun je namelijk de opdracht mislopen en daarmee belangrijke inkomsten. Schat je je uren te laag in? Dan gaat je marge eraan. Het gebruik van een urenregistratie programma kan hierbij uitkomst bieden. Met Keeping houd je eenvoudig je uren bij van al je lopende en verstreken projecten.

Schat je uren te hoog in? Dan loop je vaak opdrachten mis. Schat je te laag in? Dan gaat je marge eraan.

Verdeel je projecten op in taken

Om beter de werkelijke bestede tijd van het project in beeld te krijgen kun je het beste je projecten onderverdelen in taken. Voor iedere subcategorie van het project maak je een taak aan waardoor je de uren beter in kaart kan brengen en meteen kan zien waar je kort of lang mee bezig was. Dit hoef je niet op de offerte te zetten, maar het kan wel handig zijn om dit te gebruiken bij de evaluatie na het voltooien van het project. Zo kun je namelijk het verschil berekenen tussen de geschatte en werkelijk gemaakte uren en zie je meteen of je dit te hoog of te laag hebt ingeschat.

Hoe bepaal je de kostprijs?

Kijk als eerst naar het soort project waaraan je gaat werken. Heb je al eens eerder aan een soort gelijk project gewerkt en daardoor dus meer ervaring met het bepaalde project? Dan zou het kunnen zijn dat je minder lang er mee bezig bent dan je denkt. Voorbeeld: Je wordt ingehuurd om een poster te maken voor promotie van een groot evenement. Je hebt echter in het verleden al eens voor een soortgelijke organisatie gewerkt en weet dus een beetje waar je op moet letten. Zo kun je dus het research gedeelte inkorten en meteen focussen op de illustratie of het grafisch ontwerp van de poster. Op deze manier bespaar je tijd en kun je beter je uren onderverdelen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat jezelf een vaste uurvergoeding bepaalt. Op deze manier kan je je offerte optimaal aanpassen en dus meer kans hebben om de opdracht te krijgen.

Verder dan een betere offerte

Ja kan ook andere vormen van inschatten opnemen in je offerte. Agile pricing is een van deze vormen die je kan vastleggen in je offerte. Met Agile pricing werk je met een vast budget maar hier wel een variabele project scope voor vast legt in je offerte. Met deze vorm is het eenvoudiger om je bezig te houden met onzichtbare taken of wel taken waar je niet aan hebt gedacht. Deze taken kunnen echter van grote invloed zijn op de kwaliteit. Om hier een duidelijk indicatie van te krijgen kun je het beste kijken naar uren uit het verleden. Om het nog overzichtelijker bij elkaar te hebben kun je aan je klanten vragen of zij je per uur willen betalen.

Gratis jouw gemaakte uren bijhouden?

Dan is Keeping de online oplossing. Met Keeping registreer je de gemaakte uren maar verzamel je tegelijkertijd waardevolle informatie die je kunt gebruiken in toekomstige offertes. Keeping.nl zorgt voor een moeiteloze tijdregistratie

 

https://keeping.nl/