Firma fair focus
Image default
Dienstverlening

Altijd up-to-date met een cloud werkplek

Uw werknemer in Londen past nog gauw het verslag van het werkbezoek aan in zijn cloud werkplek terwijl uw assistent op hetzelfde moment de gegevens opvraagt. Op locatie bij de klant kan snel de juiste NEN erbij gepakt worden op de telefoon zodat iedereen de aantekeningen erbij weer kan doornemen voordat het werkbezoek wordt afgerond.

Hoe een cloud werkplek zorgt voor efficiëntere en veiligere werkprocessen

Cloud werkplek, online werkplek, hosted desktop, digitale werkplek of een cloud desktop, het zijn allemaal verschillende namen voor hetzelfde principe. Bedrijven als Cloudiction zetten voor uw bedrijf al uw data en software in de cloud waardoor u en uw werknemers overal en altijd in dezelfde vertrouwde digitale omgeving kunnen werken.

Synchronisatie

Doordat de cloud werkplek is aangesloten op het internet wordt alle informatie constant gesynchroniseerd. Dit maakt het mogelijk om na een uur op de trein te hebben gewerkt op de laptop, even later op de computer op kantoor gewoon aan dezelfde taak verder gewerkt kan worden. Daarnaast kunnen verschillende werknemers tegelijk aan hetzelfde document werken zonder dat door verkeerd opslaan de aanpassingen van de ene werknemer door de ander ongedaan worden gemaakt.

Bescherming van gegevens

Met een werkplek in de cloud staan al uw gegevens niet langer meer op fysieke apparaten. Laptops, tablets, telefoons of usb-sticks met belangrijke informatie kunnen niet langer voor gegevens lekken zorgen als ze een keer ergens vergeten worden. Naast dat het kwijtspelen van belangrijke informatie vervelend is, kan het openbaar worden van vertrouwelijke gegevens zorgen voor fikse imago schade en boetes van de AVG.

Geen uitvallende servers met managed service provider

Servers zijn gevoelig voor uitvallen en storingen. Door naast uw cloud werkplek in zee te gaan met een managed service provider zijn de gevolgen van het uitvallen van een server verleden tijd en kunt u probleemloos blijven draaien. De managed service provider maakt namelijk gebruik van grote en verschillende data centra zodat bij een storing de taken van de ene server snel door een andere kunnen worden overgenomen. Ook zijn de datacentra waar de managed service provider gebruik van maakt voorzien van generatoren zodat bij stroomuitval de servers gewoon blijven werken.