Firma fair focus
Image default
Auto's en Motoren

Wat is chip-tuning?

Wilt u weten of chip-tuning vals speelt? De gedachte om de kracht van uw motor te vergroten zonder mechanische veranderingen te maken, lijkt een beetje te goed om waar te zijn. Is dit ook mogelijk? Absoluut, en hier is het gedaan: door de timing van tevoren mechanisch te bevorderen, kan de kans om grotere paardenkracht te creëren. Dus is dit vals spelen?

 

Hoewel het mogelijk is om meer prestaties te verkrijgen door de timing van uw voertuig te wijzigen, is er een veel eenvoudiger oplossing. Het wordt inactieve luchtregeling genoemd. Net zoals u de hoeveelheid brandstof kunt regelen die uw auto wordt uitgeschakeld door het olie- of luchtfilter te wijzigen, kunt u ook bepalen hoeveel extra stroom uw motor genereert door inactieve luchtregeling. Het proces werkt door meer frisse lucht in uw motor te laten dan wat normaal wordt gebruikt. Hierdoor kan de motor harder werken, waardoor meer pk.

 

Er zijn een paar voordelen voor inactieve luchtregeling. Ten eerste helpt het u te besparen op het brandstofverbruik. Wanneer u een voertuig rijdt dat brandstof efficiënter gebruikt, merkt u een aanzienlijke verbetering van het brandstofverbruik. Startige chiptuning stelt uw voertuig in staat om efficiënter te functioneren, zodat u geld kunt besparen op het brandstofverbruik.

 

Een ander voordeel van de chip-afstemming van uw auto is minder trillingen en verhoogde motorprestaties. Trillingen is vaak een oorzaak van harde geluiden en Achy Ride. Wanneer u uw motor afstemt, worden de trillingen verminderd en kunnen de voertuigen totale motorprestaties veel soepeler worden. Trillingen kan ook een oorzaak van motorschade zijn.

 

Als je je afvraagt of dit type tuning illegaal is, is het antwoord nee. Hoewel sommige mensen misschien niet van de manier waarop elektronische besturingseenheden afstemmen verandert de prestaties van de motoren, is het volledig legaal. Veel mensen houden van het idee om het vermogen te hebben om de elektronische besturingseenheid afstemming en brandstofinjectie te wijzigen zonder iets illegaals te hoeven doen of de fabrieksstem te veranderen. Het belangrijkste om te onthouden is om binnen de richtlijnen door uw voertuigenfabrikant te blijven.

 

Chip Tuning is slechts één optie die u hebt wanneer u meer stroom uit uw voertuig wilt krijgen. U kunt ook PKSEPOWER vergroten door verschillende systemen toe te voegen, zoals een uitlaatsysteem of een automatische transmissie. Dit zijn veel moeilijkere wijzigingen om te beheersen, maar kunnen u die extra stroom geven die u miste. Als je niet te ervaren bent met de reparatie van auto’s of zich zorgen maakt over het nemen van iets illegaals, zijn er andere opties, waaronder het gebruik van professionele methoden.

Hoe werkt chiptuning? Klik hier Chipperformance.nl