Firma fair focus
Image default
Auto's en Motoren

Waar let je op bij het kiezen van een automakelaar?

Voor het kopen van je auto heb je verschillende kanalen tot je beschikking. Je kunt een autodealer bij jou in de buurt in Etten-Leur benaderen, je auto zelf proberen te kopen via kanalen als marktplaats of je schakelt een automakelaar in. Een wat? Een automakelaar is en professional die via zijn netwerk op zoek gaat naar de beste verkoper voor de auto die je wilt. Dat is zeker makkelijk bij het kopen van bijzondere voertuigen zoals oldtimers en campers. Autodealer MV Motive werkt vanuit Etten-leur als automakelaar en legt je in klare taal uit wat de automakelaar voor je kan betekenen.

De markt waar de autodealer in Etten-Leur in werkt

Om de meerwaarde van een automakelaar goed te begrijpen is het goed om te weten hoe de autobranche er op het moment uitziet. Momenteel worden er in Nederland nauwelijks nieuwe auto’s verkocht. Dat komt mede doordat de aanschafbelasting op nieuwe auto’s in Nederland het hoogste is van heel Europa. Dit is dan ook de reden dat de nieuwwaarde van veel auto’s zo snel keldert. Mensen gaan dan ook op zoek naar een jonge occasion, dat biedt immers meer waar voor je geld. Om aan de vraag te voldoen halen veel autodealers voertuigen uit Duitsland en die kosten worden natuurlijk weer doorberekend in de prijs die jij als klant betaalt.

De rol van de automakelaar bij het kopen van een occasion

Nu kun je de eerste de beste autodealer in Etten-Leur binnenlopen en het aanbod daar bekijken. Maar dan beperk je jezelf in je opties. Bovendien heb je tegenwoordig zoveel manieren om verschillende modellen met elkaar te vergelijken op internet, dat je waarschijnlijk al een idee hebt van de soort occasion die je zoekt.

Een automakelaar gaat op zoek naar modellen die passen bij jouw wensen. Hij is daarbij niet beperkt tot één verkoopkanaal, waar een gemiddelde autodealer uit Etten-Leur dat wel is. In plaats daarvan wordt het hele netwerk van de professional aangesproken en wordt er stevig onderhandeld tot er een prijs komt waar jij mee akkoord kunt. Zo krijg je de auto die je wilt, voor de prijs die je wilt en een stuk sneller dan wanneer je zelf op zoek gaat.

Andere diensten vanuit de autodealer in Etten-Leur waar jij je voordeel mee doet

Een ander belangrijk punt bij het kopen van een occasion is vertrouwen. Je wilt de partij die de aankoop regelt wel kunnen vertrouwen. Autodealer MV Motive biedt je vanuit Etten-Leur dan ook ondersteuning bij het aankopen van de gewenste auto. Naast diensten als automakelaar kun je hier ook terecht voor zakelijke en particuliere financieringsmogelijkheden en Autotrust garantie voor occasions tot 12 jaar oud.