Firma fair focus
Image default
Zakelijke dienstverlening

Maak je data visueel inzichtelijk voor betere resultaten

Wanneer je als bedrijf of afdeling snel en efficiënt wilt kunnen schakelen heb je betrouwbare informatie nodig. Deze informatie moet daarnaast zo up to date mogelijk zijn en het liefst werk je met real time data. Daarnaast heb je data vanuit de verschillende afdelingen nodig om op bedrijfsniveau te kunnen rapporteren. Hoe zorg je ervoor dat deze data beschikbaar, betrouwbaar en up to date is?

De meest ideale situatie is wanneer je real time data, van alle afdelingen binnen het bedrijf, visueel kunt maken zodat je in een oogopslag kunt zien hoe het bedrijf ervoor staat. Door met een dashboard te werken ontstaan er veel kansen. Door de real time data krijg je beter inzicht in de kansen. Deze data kun je omzetten in acties. Doordat de data van alle afdelingen gecombineerd wordt kunnen ook afdelingsoverstijgende processen inzichtelijk gemaakt worden. Afdelingen zullen zich niet meer als een eiland zien maar als een belangrijk onderdeel van het gehele bedrijf. Dit is niet alleen beter voor de samenwerking van afdelingen maar zorgt er uiteindelijk voor dat er meer grip komt op bedrijfsprocessen.

Je ziet vaak dat bedrijven beginnen met rapporteren vanuit Excel bestanden. Met Excel kun je gegevens invoeren, omrekenen en visueel maken. In Excel worden alle gegevens handmatig ingevoerd door de verschillende afdelingen, dit heeft als risico dat er fouten gemaakt kunnen worden. Daarnaast is de data niet in real time beschikbaar. 

Een andere optie is om een rapportagetool aan te schaffen. Vaak zijn de tools waar je echt iets aan hebt ingewikkeld. Data uit verschillende applicaties moet naar de rapportagetool gestuurd worden, bij een aantal tools is dit niet mogelijk. Bij de tools waar het wel mogelijk is, is kennis van de tool nodig.

Voor bedrijven die veel afdelingsoverstijgende processen hebben is een ERP systeem vaak de beste opties om data inzichtelijk te krijgen. Als alle afdelingen vanuit andere applicaties werken die niet met elkaar communiceren wordt het geautomatiseerd inzichtelijk maken van data erg lastig. Elke afdeling zou dan zijn eigen data moeten exporteren en deze moeten samengevoegd worden. Wanneer een bedrijf een ERP systeem heeft werken alle afdelingen vanuit één systeem en gebruiken zij dezelfde databron. Hierdoor wordt niet alleen het samenwerken vergemakkelijkt maar ook het rapporteren.

De ERP software van Exact Synergy heeft een koppeling met Qlik Sense. Hiermee heb je een ingebouwde dashboard functionaliteit. Alle beschikbare data is real time beschikbaar. Qlik Sense is een Self Service Data Visualisatie en Analytics applicatie. Dit stelt jou in staat om gemakkelijk en snel dashboards en visualisaties te maken.

Naast deze koppeling hebben sommige aanbieders van de Exact software zelf templates ontwikkeld waardoor je meteen aan de slag kunt met analytics. De data wordt uit de Exact omgeving van het bedrijf gehaald en automatisch omgezet naar een dashboard met kengetallen, detailoverzichten en trendgrafieken. Alles wat je nodig hebt om snel een uitgebreide rapportage te krijgen. Een exact partner zorgt ervoor dat de ERP software van Exact geïmplementeerd wordt in jouw organisatie waardoor jij uiteindelijk gemakkelijk en snel data om kan zetten in dashboards.

https://www.axians.nl/exact-gold-partner/