Firma fair focus
Image default
Vakantie

Het verschil tussen glamping en camping

De term glamping zal je ongetwijfeld bekend in de oren klinken. In het afgelopen vakantieseizoen heeft glamping een grote groei doorgemaakt. Maar wat is glamping precies? En hoe is het anders dan glamping?

Er zijn duidelijke overeenkomsten tussen camping en glamping. Bij zowel glamping als camping (kamperen) geniet je optimaal van het buitenleven. Je staat op een van de betere campings , geniet van het zwembad en van de andere faciliteiten van het vakantiepark. Het zijn echter de verschillen die maken dat glamping zoveel fijner is.

Zelf opbouwen – alles staat klaar

Het meest opvallende verschil is natuurlijk de accommodatie. Als je voor camping gaat, moet je alles zelf meenemen en opbouwen. Dat kan soms een hele uitdaging zijn. Vooral als je niet vaak kampeert is het nog een hele puzzel om alle tentstokken uit te zoeken. Om nog maar te zwijgen over de strijd om je tentharingen in een steenharde bodem te krijgen. Bij glamping staat je accommodatie al klaar als je aankomt. Geen gedoe, maar meteen het vakantiegevoel.

Een klein tentje, of een luxe verblijf

Als je alles moet meenemen ben je beperkt tot wat in de auto past. Bij glamping heb je daar geen last van. Dus waar je bij camping in een iets te klein tentje zit, verblijf je bij glamping in een ruime safaritent, een lodge of zelfs een boomhut.

Wil je afzien, of genieten?

Het ouderwetse kamperen heeft wat Spartaans. Als je niet wilt afzien, kies je voor glamping. Neem je slaapplek: geen bobbelig luchtbed, maar echte bedden met fatsoenlijke matrassen. Zo kom je tenminste écht tot rust.

Glamping is voor iedereen

Eigenlijk is het verschil duidelijk: camping is voor echte die-hard kampeerders. Maar voor mensen die een beetje op hun comfort gesteld zijn, is ouderwets kamperen geen genot. Glamping, daarentegen, is voor iedereen. Je beleeft het campinggevoel, maar dan wel met de luxe die je gewend bent.

En om te beginnen met glamping hoef je geen grote investering te doen in materiaal. Ga gewoon naar www.glampings.com en boek je glamping-vakantie met een paar muisklikken.

Gerelateerde artikelen

Op stedentrip naar Krakau

Camping in Noord-Holland

Motorvakantie zorgt voor onvergetelijke tijd