Firma fair focus
Image default
Vakantie

6 must-do`s om te ervaren in Casablanca

Van grote, uitbundige moskeeën tot buitengewone kunstvolle infrastructuur en eten dat je nog nooit hebt geproefd, Casablanca is een plek die een absolute aanrader is voor alle kunstgekken. Je kan een auto huren in Marokko om van alle unieke dingen te genieten als je je reis werkelijk wilt laten slagen. Een huurauto vind je hier gemakkelijk: https://www.autoprio.nl/nl-marokko-stad-casablanca-casablanca-settat/. Het beste aanbod van auto’s is op de luchthaven.

Hoogtepunten in Casablanca:

We weten dat Casablanca niet de ideale plek is om te bezoeken voor sommige mensen, maar deze to-do`s zullen je enthousiast maken om de prachtige stad te bezoeken.

De op één na grootste moskee ter wereld:

Misschien heb je wel eens gehoord over de Hassan 11-moskee, die bekend staat om de architectuur en de geschiedenis ervan. Het prachtige geheel staat met trots te kijken naar de Atlantische Oceaan, de golven dansen en botsen met elkaar, en de kalmerende zeebries vult de atmosfeer met een verfrissende hint. Dit is één van die bijzondere moskeeën die open zijn voor niet-moslims.

La corniche – een ontsnapping aan de realiteit:

Na een bezoek aan de Hassan-moskee voel je je misschien een beetje overweldigd door alle vreemde emoties die je daar voelt vanwege de oude architectuur. Hoog tijd om de dingen op te vrolijken door het echte strandzicht te bezoeken, la corniche is een pierachtige plek met uitzicht op het strand en waar je de zonnebaders en surfers in overvloed kan vinden, het ziet er uit als een plekje buiten Marokko, maar het eten dat daar beschikbaar is, brengt je terug naar de essentie van Casablanca.

Het grote winkelcentrum:

Na een vermoeiende maar verfrissende dag aan de kust is het tijd om te verkennen wat Casablanca nog meer voor je in petto heeft. Winkelcentra zijn een perfecte plek om het beste gevoel te krijgen van de hele stad, net aan het eind van la Corniche, tref je het Marokkaanse winkelcentrum aan, dat één van de belangrijkste winkelpleinen van Afrika is. Er is hier zoveel te doen, zoals schaatsen, een overdekt aquarium en winkelen bij een aantal gerenommeerde outlets.

De oude medina:

Oh, we kunnen niet eens beginnen over de wonderen hier, er is een vibe die nergens tegenop kan als het gaat om de oude medina Bazar. Als je wilt ervaren hoe het oude Casablanca was, dan is de oude medina de plek voor jou. Maar vergeet niet, deze plek is niet voor zwakkelingen, de smalle straatjes, de menigte, de hookah café’s, de buurtwinkels, je kan er niet overleven als je last hebt van claustrofobie.

Maar als je eenmaal voorbij de drukte bent, kan je de schoonheid voelen die hier verborgen ligt; misschien vind je wel een souvenir om mee naar huis te nemen.

Sky 28 kan een goede optie zijn:

Het bezoek aan de oude medina en de drukte daar was misschien wel een beetje overdreven.Dan is het nu het juiste moment om te ontspannen met een dure cocktail in sky 28, een luxueuze bar die hoog boven de stad gelegen is en waar je ’s avonds de hele stad kan zien oplichten.

Het paleis is zeker een aanrader:

We weten niet zeker of je de koning zou kunnen zien, maar je kan toch nog steeds genieten van het prachtige kasteel terwijl je op bezoek bent, nietwaar? De rijke, luxueuze architectuur die nog steeds de sfeer van Marokko uitstraalt, is een lust voor het oog. Dit zijn dus enkele van de fantastische dingen die je kan doen in Casablanca. Deze dingen zullen je helpen om mooie herinneringen van Marokko te krijgen.

https://www.autoprio.nl/