Firma fair focus
Image default
Aanbiedingen

Een scheidingswand installeren met metalen studs

Een scheidingswand installeren met metalen studs

Ben je op zoek naar een gemakkelijke en effectieve manier om een scheidingswand in je huis of kantoor te maken? Het installeren van een scheidingswand met metal studs is de perfecte oplossing. Het is snel, eenvoudig en kosteneffectief. In deze blog behandelen we de basisprincipes van het installeren van een scheidingswand met metal studs van bouwmaat, zodat je meteen aan de slag kunt met je project. 

 

Nodig gereedschap 

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde gereedschappen en materialen bij de hand hebt. Je hebt metal studs, schroeven, een boormachine, ,gipsplaattape en modder, zaagpalen (of een ander soort steunconstructie), waterpas, kit en spijkers nodig. Maar natuurlijk ook gipsplaten voor een scheidingswand.

          

De draadeinden aanbrengen 

Als je al het benodigde gereedschap en materiaal gereed hebt, kun je beginnen met het installeren van de draadeinden. Begin met het uitzetten van de draadeinden langs één kant van de muur waar ze worden aangebracht. Zorg ervoor dat elke stud waterpas ligt voordat je hem vastschroeft. Als alle draadeinden aan de ene kant van de muur stevig vastzitten, doe je hetzelfde voor de andere kant. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat elk draadeind recht is voordat je het vastboort. Vergeet niet om schroeven te gebruiken in plaats van spijkers, want die geven je muur na verloop van tijd meer stabiliteit. 

                 

Gipsplaat aanbrengen 

Als al je metalen balken aan beide zijden van je scheidingswand stevig op hun plaats zitten, is het tijd om gipsplaten toe te voegen. Meet elk paneel uit voordat je het op maat zaagt met een zaagpaard of een ander soort stabiele steunstructuur, dit zorgt ervoor dat elk paneel perfect tegen zijn aangrenzende panelen past wanneer het aan de muur wordt opgehangen. Als al je panelen op maat zijn gesneden en met gipstape en modder (en zo nodig kit) tegen de muur zijn bevestigd, ben je klaar om eventueel isolatie toe te voegen. 

Het plaatsen van een scheidingswand met metal studs is een eenvoudig proces dat niet veel tijd of geld kost, alles wat nodig is, is wat basiskennis over bouwtechnieken en inzicht in de algemene werking van muren! Met deze tips in gedachten zou je in staat moeten zijn om je nieuwe scheidingswand snel en gemakkelijk zonder problemen te installeren! 

 

https://www.bouwmaat.nl/