Firma fair focus
Image default
Gezondheid

Een nieuwe tandarts in Breda kiezen doe je zo

Een tandarts in Breda kiezen doe je vaak op basis van de nabijheid tot je woonplaats of je kijkt simpelweg waar er plek is. Toch is het verstandig om iets beter na te denken over je keuze voor een tandarts. Meestal blijf je er jaren onder behandeling en dan is het prettig als je bij iemand terecht kunt die je medische achtergrond kent. Hieronder daarom een aantal aandachtspunten die je keuze voor een tandarts kunnen beïnvloeden.

Waarvoor kun je bij de tandarts terecht?

Heb je een tandarts in Breda op het oog? Kijk dan goed naar de behandelingen waarvoor je terecht kunt. Kijk daarbij verder dan alleen je eigen behoeften wanneer je een gezin hebt. Het is namelijk prettig wanneer je kinderen ook voor de ortho in Breda bij dezelfde praktijk terecht kunnen.

Kies voor een tandarts in Breda waarbij jij je op je gemak voelt

Voor veel mensen is naar de tandarts gaan toch een beetje spannend. Heb je hier ook last van? Let dan vooral de eerste keer op of je je op je gemak voelt bij de tandarts die je behandelt. Ook als je vooral de diensten van de mondhygiënist in Breda nodig hebt is het belangrijk dat jij je prettig voelt wanneer je langs gaat voor een behandeling.

Nog een tip: denk na over een verzekering

Ga je ieder half jaar op controle en heb je meestal 1 of 2 gaatjes? Dan is het verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten. Wanneer je intensievere behandelingen nodig hebt wordt je in veel gevallen doorverwezen naar de kaakchirurg in het ziekenhuis. In dat geval valt de behandeling onder de basisverzekering en niet onder de aanvullende tandartsverzekering.

Bedenk je ook dat behandelingen zoals de beugel van Invisalign niet onder de verzekering vallen. Heb je interesse in deze behandeling en heb je verder niet veel mondzorg nodig? Dan heeft het weinig zin om ook nog een tandartsverzekering af te sluiten.