Firma fair focus
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een brandoverslag berekening toepassen ter bezuiniging

Wanneer er brand uitbreekt in uw pand, wilt u natuurlijk dat de eenmaal ontstane brand zich niet kan uitbreiden. Om dit te beperken, dient een gebouw onderverdeeld te worden in (sub)brandcompartimenten. Een verdere opdeling van beschermde subbrandcompartimenten kan noodzakelijk zijn, maar dat is geheel afhankelijk van de functie. Het doel hierbij is dat de brand zich daarbij niet kan uitbreiden naar een ander (sub)brandcompartiment op hetzelfde perceel of naar een brandcompartiment van een gebouw gelegen op een belendend perceel. Met de uitbreiding van brand van een ruimte naar een andere ruimte via de buitenlucht wordt brandoverslag bedoeld.

WBDBO-eis tussen brandcompartimenten

Doorgaans bestaat een gebouw uit één of meerdere brandcompartimenten, wat tevens het maximale uitbreidingsgebied van brand is. Volgens Bouwbesluit moet worden voldaan aan een zogenaamde WBDBO-eis tussen brandcompartimenten. Er bestaan twee manieren om aan deze WBDBO-eis te voldoen, namelijk: de gevels, daken en openingen brandwerend uitvoeren of een brandoverslag berekening laten maken (conform NEN 6068). RBG is een deskundige partij die u hierbij kan helpen om de keuze makkelijker voor u te maken en helpen kosten te besparen daar waar mogelijk. Maar hoe gaat het bedrijf precies te werken? Hun aanpak is als volgt:

  • In offerte stadium informatie over kans van slagen
  • Gebruik zeer geavanceerde rekenprogrammatuur
  • Niet uitsluitend een ja/nee conclusie, maar daadwerkelijke advisering
  • Indien toch voorzieningen noodzakelijk, optimalisatie van voorzieningen
  • Meedenken over planaanpassing ter voorkoming voorzieningen
  • Tussentijdse communicatie

Laat u informeren door dit bedrijf

De brandpreventiedeskundigen van RBG adviesbureau voor brandveiligheid zijn vaak al in staat om u in het offerte stadium te informeren over de slagingskansen. Zij informeren u ook direct wanneer een berekening nagenoeg geen kans van slagen heeft. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Wanneer de kans er is om brandwerende voorzieningen te besparen met uitvoering van een brandoverslag berekening, is RBG perfect in staat om u deze aan te bieden. Bent u benieuwd wat het bedrijf voor u kan betekenen? Neem contact op en ze vertellen u graag meer!

https://rbg-bv.nl/