Firma fair focus
Image default
Mode en Kleding

De prachtige nieuwe Valentino Atelier Rose Edition Tassen

Het luxe Italiaanse modehuis heeft een nieuwe handtas onthuld die alleen beschreven kan worden als een liefdesbrief aan het vakmanschap van de haute couture.

Af en toe – wanneer creativiteit en talent elkaar ontmoeten – gebeurt er magie en wordt er een nieuw begeerd accessoire geboren uit technische innovatie, verbeelding en pure liefde voor het vak.

Valentino heeft zijn nieuwe Atelier Rose Edition tassen onthuld, als creatief directeur brengt Pierpaolo Piccioli een eerbetoon aan de iconische couture wortels van het Italiaanse modehuis. Door technieken te gebruiken die door naaisters worden gebruikt om couturestukken te maken, heeft hij een unieke tas bedacht die zowel speels als romantisch is.

Met behulp van geavanceerde technieken die meestal worden toegepast op het creëren van haute couture stukken, zijn de nieuw ontworpen silhouetten gemaakt van extreem zacht nappaleer voor een zeer vrouwelijke look. Gemaakt van vijf verschillende maten “bloemblaadjes” die een ingewikkelde dimensie toevoegen en een sierlijke look creëren, geeft de techniek een elegante en toch vrouwelijke aantrekkingskracht aan deze Valentino tas.

Elk bloemblaadje wordt met de hand gemaakt en gevormd, voordat het door ambachtslieden individueel op elke tas wordt genaaid. Met een totaal van 90 lederen bloemblaadjes per handtas kost het ongeveer 10,5 uur werk om één tas te voltooien — en het is dit betoverende vakmanschap van lederen bloemblaadjes dat een driedimensionale roos creëert.

Valentino’s Atelier Rose Edition tassen zijn er in verschillende kleuren, waaronder ivoor, zwart, rood, rubine en rooskleurige cannelle.