Firma fair focus
Image default
Winkelen

De beste fietsvriendelijke landen van Europa vind je hier op een rijtje

Nederland is dit jaar niet het beste fietsland van Europa, er staan namelijk nog een paar andere spectaculaire fietslanden van Europa op het lijstje, waaronder eentje op nummer 1. Lees verder om erachter te komen welk land op nummer 1 staat.  In deze blog kun je alle landen lezen, wil je een fietsland in Europa bezoeken? Lees dan deze blog verder! De beste fietsvriendelijke landen van Europa vind je hier op een rijtje. Bij deze beoordeling wordt er gekeken naar veiligheid, fietstoerisme en fietsactiviteiten. 

  1. Denemarken 

Denemarken is dit jaar op nummer 1 beëindigd. Denemark telt wel aanzielijk minder kilometers qua fietsroutes,  Denemark heeft namelijk 12000 kilometers aan fietspaden. In Denemarken zijn er 11 nationale fietsroutes. De mooiste fietsroutes zijn natuurlijk de fietsroutes die nog puur natuur zijn. De fietsroutes kun je herkennen aan de rood-witte nummers van 1 tot 11 op een blauwe achtergrond. Nationale fietsroute 2 is een echte aanrader, 420 kilometers lang van landschap en Kopenhagen. 

  1. Nederland

In Nederland wordt erg veel gefietst. gekeken naar het welvaartsniveau is Nederland het enige land waar er nog zo veel wordt gefietst. Jaarlijks leggen wij in totaal ruim 4,5 miljard fietsritten af die maar liefst 15 miljard kilometer bedragen. Dit is abnormaal veel. In Nederland is fietsen niet alleen een vrijetijds dingetje, maar ook een officieel vervoersmiddel waar er naar werk mee wordt gefietst. Nederland kent erg veel fietsroutes. 

  1. Zweden

Zweden is een extreem leuk land om te fietsen. In Zweden kun je rustig of ruig fietsen. Ook Zweden kent erg lange fietspaden, zoals het lange Klaravls of het Göta Kanal. In Zweden wordt ook wel de grootste fietsevenement van de wereld gegeven, iedereen kan hier aan meedoen. Dit heet de Vätternrundan. 

  1. Finland

Finland staat op nummer 4, hoewel Finland nog niet beschikt over een uitgebreid fietspadennetwerk, maar er zijn wel een heleboel prachtige routes waar je van de mooiste natuur plekken kan genieten. Fiets bijvoorbeeld naar een Saimaameer, het grootste meer van Finland. 

  1. Duitsland

Op nummer 5 vinden we Duitsland. De fietsroutes hebben een totale lengte van 70.000 kilometer door prachtige landschappen en steden natuurlijk is Duitsland op nummer 5 beëindigd. 

  1. België

FIetsen in de Ardennen of door de prachtige weilanden van Vlaanderen, België is niet voor niets op nummer 6 beëindigd. De fietsknooppuntennetwerk is vergelijkbaar als in Nederland.