Firma fair focus
Image default
Aanbiedingen

Werken in Nederland als buitenlander

Wanneer u komt werken in Nederland als buitenlander, is er veel om te regelen. Zo is iedereen die in Nederland woont verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Zelfs als u hier maar tijdelijk verblijft, of al een zorgverzekering heeft in uw land van herkomst. Om een zorgverzekering af te kunnen sluiten, dient u ingeschreven te staan bij de gemeente waar u woont. Een zorgverzekering kiezen is niet eenvoudig, zeker niet als u voor het eerst in Nederland bent. Zorgverzekeraar HollandZorg helpt u bij het afsluiten van een zorgverzekering, speciaal voor werknemers uit het buitenland.

HollandZorg voor arbeidsmigranten

Bij HollandZorg willen we het afsluiten van een zorgverzekering graag eenvoudig maken. U kunt dit zelf regelen, maar vaak kan uw werkgever dit ook voor u doen. Als u via uw werkgever een zorgverzekering afsluit bij HollandZorg, dan kunt u gebruik maken van een collectiviteitskorting. Uw werkgever kan ook zorgtoeslag voor u aanvragen als u hier recht op heeft. Dit kan direct via HollandZorg aangevraagd worden. Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis met u meeverzekerd. En verlaat u Nederland weer? Dan kan uw verzekering heel makkelijk stopgezet worden.

EHIC pas

Als u een zorgverzekering afsluit bij HollandZorg, ontvangt u een EHIC pas. Dit is hetzelfde als een zorgpas, alleen heeft u met deze pas ook recht op vergoeding van zorg in de rest van Europa. In het geval dat u medische zorg nodig heeft in het buitenland, kunnen wij u helpen met het vinden van de juiste zorginstantie. 

Gemak voor werkgevers

Ook voor werkgevers houdt HollandZorg het graag zo gemakkelijk mogelijk. Aan- en afmelden van werknemers is snel geregeld. Werknemers die al eerder aangemeld waren, behouden hun polisnummer. Via het werkgeversportaal heeft u inzicht in de zorgadministratie van uw werknemers.

https://www.hollandzorg.com/nl

Gerelateerde artikelen

De voordelen van parket schuren

Alimentatie laten bereken door deze rechtsdeskundige

Wat kost een makelaar in Twente?