Firma fair focus
Image default
Aanbiedingen

Wat is een hoofdtelefoonversterker en wat kun je er precies mee doen?

Simpel gezegd, elk apparaat waarmee je een koptelefoon kunt aansluiten, heeft een ingebouwde versterker. De versterker neemt het audiosignaal en verhoogt het, zodat we geluid via bijvoorbeeld een Bluetooth hoofdtelefoon kunnen horen. Versterkers verhogen niet alleen het volume; ze kunnen kwaliteiten toevoegen en verbeteren, zoals soundstage en scheiding. Het toevoegen van een versterker aan een opstelling kan ook extra warmte of duidelijkheid brengen. Dit hangt allemaal af van de kwaliteit van de versterker en hoe deze is ontworpen. De realiteit is dat de meeste mensen geen externe hoofdtelefoonversterker nodig hebben. Tegenwoordig heb je ook nog draadloze hoofdtelefoons die mensen steeds meer gebruiken omdat ze van die vervelende draad afwillen.

Versterkers voegen vermogen toe aan je hoofdtelefoon

Dat wil niet zeggen dat ze er niet van zouden profiteren. Smartphones zijn nu een veel voorkomende muziekbron en met de steeds betere technologie, leveren ze een fatsoenlijk werk van het leveren van geluid van goede kwaliteit aan de meeste draagbare hoofdtelefoons en oortelefoons. Er zijn veel koptelefoons ontworpen voor gebruik met mobiele telefoons en andere draagbare apparaten met een laag vermogen. Deze hoofdtelefoons hebben over het algemeen een lage impedantie van maximaal 32ohm, en een hoge gevoeligheid van ongeveer 100dB, dus ze zijn zeer gemakkelijk te besturen en hebben meer kans om luider te worden. Maar vergeet niet: versterkers voegen niet alleen extra vermogen toe, maar ze kunnen ook de kwaliteit van het geluid verbeteren.

  • Dus als je eenmaal naar een betere kwaliteit hoofdtelefoon kijkt, zal het verbeteren van je versterker zinvoller worden, omdat je er het maximale uit wilt halen. Hoe goed je koptelefoon ook is, de geluidskwaliteit wordt beperkt door hoe goed de versterker is. Een hoofdtelefoonversterker kiezen Als je hebt besloten om voor een hoofdtelefoonversterker te gaan, moet je nu beslissen voor welke hoofdtelefoon je kiest. Er zijn veel om uit te kiezen, en ze gaan voor alles tussen £ 20 tot £ 2000 en meer. Versterkers kunnen in twee hoofdgroepen worden verdeeld: portable en desktop. Als je wat kracht wilt toevoegen aan je telefoon of laptop, dan wil je op zoek naar een draagbare versterker.

Je kunt de versterkers ook opladen, ze zijn ideaal voor onderweg

Deze versterkers kunnen worden opgeladen en batterijen raken leeg, waardoor ze ideaal zijn voor onderweg. Ze zijn ook klein van formaat en er zijn er wat (zoals de iFi Audio xCAN) die via Bluetooth draadloos verbinding kunnen maken met de bron. Als je je koptelefoon alleen thuis gebruikt, of van plan bent een hoofdtelefoon te gebruiken die bijzonder moeilijk te besturen is, dan wil je waarschijnlijk voor een desktopversterker gaan omdat deze over het algemeen krachtiger is. Niet alleen zijn ze krachtiger, ze hebben ook de neiging om een ​​groter aantal in- en uitgangen te hebben, waardoor ze zeer veelzijdig zijn.

Ze moeten te allen tijde worden aangesloten, dus een stopcontact nodig om te werken. Aangezien versterkers hun eigen karakter aan de algehele geluidskwaliteit kunnen geven, is het de moeite waard ervoor te zorgen dat u verstandig kiest en een versterker kiest die uw hoofdtelefoon aanvult. Als uw koptelefoon bijvoorbeeld een warm of basachtig geluid heeft, is het een goed idee om voor een neutrale of helder klinkende versterker te kiezen. Dit werkt ook andersom; een warm klinkende versterker is een aanvulling op een heldere koptelefoon en helpt het geluid uit balans te houden.

https://www.iiav.nl/koptelefoon/