Firma fair focus
Image default
Aanbiedingen

Plateauwagen

Jij wilt een aanhanger kopen en komt uit op een plateauwagen. Maar wat is het precies? In deze blog gaan wij dat uitleggen. Bij een plateauwagen kan je alle borden afzonderlijk van elkaar uitklappen. Ideaal voor het in- en uitlaten met bijvoorbeeld een heftruck, daarnaast zitten de wielen onder de laadvloer dus heb je geen last van uitstekende banden of spatborden. Ook maak je hierdoor gebruik van het volledige laadoppervlak, dit maakt een plateauwagen heel praktisch en multifunctioneel.

Laadvloerhoogte & hoeveelheid assen

De laadvloerhoogtes zijn altijd standaard één van deze drie: 56, 63 of 72 cm. Die van 56 cm is handig want deze vangt het minste wind en bij gebruik van oprijplaten is de hellingshoek kleiner. De laadvloerhoogte van 63 cm is ideaal in combinatie met 13 inch wielen, dit zorgt voor de stabiele wegligging. De 72 cm laadvloerhoogte heeft een relatief hoog zwaartepunt, maar deze hoogte is aangenamer bij het laden en lossen met de hand.

Bij zware lading is een laag zwaartepunt idealer!

Je kan bij een plateauwagen kiezen uit 1, 2 of 3 assen, de hoeveelheid bepaalt het draagvermogen. Voor een kleine lading heb je dus geen tridemas plateauwagen nodig. Bij lichte lading raden wij gewoon een enkelasser aan, maar voor zware lading raden wij een tandem- of tridemas plateauwagen aan. Kijk altijd voordat je een plateauwagen koopt goed naar wat je wilt vervoeren.

Plateauwagen samenstellen

Bij Aanhangwagendirect kan jij je eigen plateauwagen samenstellen, doormiddel van een Eduard configurator. Kijk op Aanhangwagendirect.nl en maak de plateauwagen je eigen. Je kan de afmetingen, hoeveelheid assen en het laadvermogen kiezen, verder kan je ook de laadvloerhoogte en de extra opties toevoegen. Je kan je veranderingen direct zien in de 3D afbeelding.

Plateauwagen huren of leasen

Wil je niet meteen een groot bedrag afrekenen? Kies dan voor huren of leasen bij Aanhangwagendirect. De verhuur plateauwagen van Aanhangwagendirect is geremd en heeft een laadvermogen van 2000 kg, verder zijn de afmetingen 310 x 160 cm en heeft hij 30 cm borden. Bij het huren van de plateauwagen kan je zelf een datum van ophalen en terugbrengen kiezen. Bij leasen betaal je een vast termijnbedrag totdat je de plateauwagen hebt afbetaald. Kijk voor meer informatie over het leasen van een plateauwagen op Aanhangwagendirect.nl.

Plateauwagen onderhouden

Om optimaal te kunnen genieten van jouw nieuwe plateauwagen is het handig om een jaarlijkse onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Je wilt natuurlijk niet voor plotselinge problemen komen te staan. Zeker bij het kopen van een occasion raden wij de onderhoudsbeurt jaarlijks aan, dit komt omdat bij een gebruikte plateauwagen de onderdelen beschadigt of versleten kunnen zijn zonder dat je dit door hebt. Bij Aanhangwagendirect kan je ook jouw eigen onderhoud inplannen, zo kan je kijken wanneer de onderhoudsbeurt jou het beste uitkomt.

Meer informatie over de plateauwagen

Heb je nog geen idee wat je precies wilt? Of heb je een vraag over de opties? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect. Zij zullen jouw vragen vriendelijk beantwoorden en op zoek gaan naar de juiste antwoorden zodat jij uit kan komen op de juiste plateauwagen!

https://www.aanhangwagendirect.nl/