Firma fair focus
Image default
Aanbiedingen

MacBook Pro’s zijn de eerste keuze voor bedrijven

Veel bedrijven werken uitsluitend met MacBook Pro’s. Hoe komt het dat men vaak voor deze relatief dure laptops kiest, die qua processorkracht in eerste instantie een stuk minder krachtig lijken dan van de Windows- concurrentie? Wij zochten het voor je uit waarom bedrijven massaal kiezen voor deze laptop range van Apple.

Veilige software

Wanneer het aankomt op veiligheid, staat Apple haar mannetje. Microsoft staat bekend om de vele virussen waar het besturingssysteem mee heeft te kampen. Hierdoor is het nodig om te werken met aanvullende anti-virus software, die alle kwaadwillenden voor een groot deel kan afweren. Het Apple besturingssysteem heeft meer ingebouwde veiligheidspatches, waardoor de kans op virussen en malware minder groot is. De kans blijft aanwezig, maar is minder groot. 

Goede software ondersteuning

Een ander punt om te kiezen voor Apple Macbooks is dat deze voor lange tijd van grote, goede updates worden voorzien. Waardoor je lang, prettig en snel kunt werken met de aangekochte laptop. De software die Apple ontwerpt is bovendien erg efficiënt. De computer hoeft minder geheugen aan te boren dan bij een Windows laptop of Android device.

Cross device compatibility

Dit wil zeggen dat de diverse Apple apparaten binnen het ecosysteem van Apple moeiteloos met elkaar kunnen communiceren. Zo is het bijvoorbeeld een fluitje van een cent om te werken aan je Apple MacBook en het werk af te maken op de iPad Pro. De connectiviteit tussen de verschillende apparaten is erg sterk. Je kunt gemakkelijk muziek streamen van je laptop naar je telefoon en andersom.

Het kwalitatieve retina beeldscherm

Voor veel bedrijven is het belangrijk om kleuren goed van elkaar te kunnen onderscheiden. En werkt men de hele dag achter de laptop. In deze gevallen komen MacBooks erg goed van pas vanwege de hoge kwaliteit van de beeldschermen. De toegepaste retina schermen zijn loeischerp, kennen een zeer hoog kleurcontrast en de witbalans past zich automatisch aan de lichtomstandigheden. Hierdoor werk je altijd voor langere tijd prettig achter de MacBook Pro, zonder dat je ogen er moe door worden.

Sterke processorkracht en grafische sterkte

Niets is zo vervelend dan wanneer je te kampen hebt met een trage laptop, of te maken hebt met software crashes. Dit laatste gebeurt vaak wanneer je laptop de taak die je doet niet goed aan kan. Niet elke computer is geschikt voor zware berekeningen. Om zware berekeningen te kunnen uitvoeren, is een sterke processor nodig. Dit is het onderdeel binnen een computer dat de berekeningen uitvoert. Voor werkdoeleinden heb je daardoor vaak een zwaardere processor nodig, wanneer dit verder strekt dan tekstverwerking en e-mail en browsing. MacBook Pro’s zijn uitgerust met deze krachtige processoren. Hierbinnen heb je meerdere keuzes qua sterkte, afhankelijk van de werkzaamheden die je zult uitvoeren op de laptop.

Naast de sterke processoren, staat Apple bekend met de MacBook Pro’s om ook grafisch erg sterk te zijn. Grafische rekenkracht is nodig om de berekeningen naar het beeldscherm te krijgen. Hierdoor is een goede grafische processor noodzakelijk bij beeldbewerking, het ontwikkelen van games en design toepassingen. Vanwege de combinatie van een fantastisch retina beeldscherm, sterke processor en grafische kracht verkiezen veel graphic designers en website ontwikkelaars een MacBook Pro boven alle andere alternatieven.

Bespaar met refurbished

Waar bedrijven meestal gaan voor nieuwe MacBooks, vormen refurbished macbooks (Pro editie) een prima alternatief. Je hebt hierbij net als nieuw twee jaar garantie en bespaart tevens gauw 20-30% op de aanschafprijs. Ten opzichte van tweedehands hoef je je verder niet zorgen te maken dat er iets niet goed werkt of er nog restdata van de vorige gebruiker op de MacBook staat. Dat hebben refurbished professionals voor je nagekeken en gecontroleerd.