Firma fair focus
Image default
Bedrijven

Maak kennis met Roermond

Vraag mensen buiten Limburg om een aantal Limburgse plaatsen te noemen en je hoort waarschijnlijk de naam Roermond, in het Limburgs ‘remunj’. De stad is voor de rest van het land vooral bekend door de aanwezigheid van het populaire Designer Outlet, een groot winkelcentrum waar honderden grote kledingmerken gevestigd liggen. Wat het outlet aanspreekt is dat al deze grote merken hun producten voor bodemprijzen aanbieden. Roermond ligt qua inwoneraantal (58.600) wel achter op andere Limburgse steden als bijvoorbeeld Maastricht. Dit wordt echter wel goed gemaakt door het hoge aantal toeristen, vooral Duitsers en Belgen, die wekelijks hun weekend doorbrengen in de Midden-Limburgse stad.

 

De geschiedenis van de stad

Roermond heeft een rijke geschiedenis, vooral wat betreft de Tweede Wereldoorlog. De stad heeft namelijk maanden in de frontlijn gelegen. In November van het jaar 1944 werd de westkant van rivier de Maas bevrijd. Dit had te maken met de verovering van de sluis een aantal dorpen verder. Vanaf hier werd de staf met artillerie beschoten. Wat dat betreft het Roermond echt wel een aandeel gehad in onze geschiedenis. Na de oorlog werd de stad en gemeente Roermond uitgebreid en werden Herten en Maasniel ook nog toegevoegd. Hoewel er na de oorlog van werkeloosheid was in de gemeente, werd dit snel opgelost door de opkomende textielindustrie. Veel mensen kregen een baan en hierdoor kwam de economie in- en rondom Roermond op gang.

 

 

Wonen in Roermond

Tegenwoordig is het huizenaanbod in Roermond en omstreken erg divers. Dit maakt het een leuk gebied om te wonen. Er is namelijk voor ieder wat wils. Eerder werd het Designer Outlet ook al even genoemd. Hier tegenaan zijn moderne appartementen met luxe penthouses gebouwd. Alle appartementen hebben een prachtig uitzicht over de Maas. Verder is de binnenstad van ongekende schoonheid. Veel oude herenhuizen die karakter uitstralen. Wil je een huis kopen Roermond, dan moet je op zoek naar een goede makelaar. Gelukkig is een huis kopen in Roermond niet zo lastig. Er staan genoeg huizen en appartementen te koop. Een huis kopen in Roermond kan op veel verschillende manieren.  

https://www.vancromvoirt.nl/