Firma fair focus
Image default
Zorg

Last van chronische pijn? Kom naar de fysiotherapeut in Almelo

Het kan zo verschrikkelijk zijn om altijd last van pijn te hebben. Chronische pijn noemen ze dit ook wel. Dat wil zeggen dat je langer dan 3 tot 6 maanden last hebt van pijn. Vaak kan dit ook niet meer weggaan als je een bepaalde aandoening hebt wat deze pijn veroorzaakt. Een voorbeeld van een bepaalde aandoening die chronische pijn veroorzaakt is fibromyalgie. Fibromyalgie is een vorm van reuma. Reuma is een verzamelnaam voor aandoeningen aan de gewrichten, spieren en pezen. Bij onze fibromyalgie Almelo worden vooral de spieren en bindweefsel aangedaan en daarom wordt deze vorm ook wel wekendelenreuma of spierreuma genoemd. Om klachten te verminderen van deze aandoening kun je naar de fysiotherapeut in Almelo gaan.

Fibromyalgie en fysio in Almelo

Fysiotherapie kan helpen bij de pijnklachten die de spieren en het bindweefsel veroorzaken. Door de fibromyalgie kun je chronische pijn en vermoeidheid ervaren, stijfheid in de spieren, krachtverlies, slaapproblemen en depressie klachten ontwikkelen. Ook kun je concentratieproblemen krijgen, vergeetachtigheid, angsten en moeite hebben heb beslissingen nemen. En dit zijn nog niet eens alle klachten die je van fybromyalgie kunt krijgen. Zo’n 340.000 Nederlanders hebben fibromyalgie en daarvan zijn zo’n 75-90% vrouw. Maar fysiotherapie in Almelo kan je hierbij helpen.

Bewegen bij fibromyalgie

Naast medische middelen gebruiken kun je dus ook naar de fysiotherapeut in Almelo gaan. Deze zal je helpen met het verminderen van de klachten. Omdat je met fibromyalgie pijn hebt met het bewegen en dit daardoor moeilijker gaat is het dus goed om naar de fysio in Almelo te gaan. Met verschillende oefeningen leer je makkelijker bewegen en ontspannen. Daarnaast leer je beter met pijn om te gaan. Meestal worden deze behandelingen ook nog eens vergoedt vanuit je basisverzekering. Let er wel op dat dit er maar een paar zijn, ga je vaker kun je beter een aanvullende verzekering aanvragen.