Firma fair focus
Image default
Banen en opleidingen

Interview met Scala ontwikkelaar

U hoeft misschien nooit op zoek te gaan naar een ontwikkelaar met Scala-kennis. En als er zo’n verzoek komt, moet je zweten: de verhouding tussen Scala-ontwikkelaars en Java op de markt lijkt op 1:30.

Wat is Scala en waar wordt het mee gegeten? Het is een programmeertaal die is geïmplementeerd voor het Java-platform. Wordt gebruikt om backend-applicaties te maken.

Wie schrijft er in Scala? We kunnen gerust stellen dat de meeste Scala-ontwikkelaars van Java kwamen, aangezien ze qua syntaxis en geïmplementeerde taken sterk op elkaar lijken.

Wat gebruiken deze mensen nog meer? Er zijn twee services die Scala-ontwikkelaars vrij vaak gebruiken. We hebben het over Akka en Play Framework.

  • Akka is een bibliotheek die de ontwikkeling van multi-threaded en gedistribueerde applicaties vereenvoudigt.
  • Play is een compleet raamwerk, ook wel een ontwikkelingsraamwerk genoemd. Zijn belangrijkste taak is om de prestaties van de code te verbeteren, evenals om fouten weer te geven die in de browser verschijnen. De makers van Play concentreerden zich tijdens het ontwikkelen op populaire oplossingen als Ruby on Rails en Django.

Scala wordt voornamelijk gebruikt als bedrijfstaal (voor het ontwikkelen van bedrijfstoepassingen), wat wordt bevestigd door de services die er gebruik van maken. Dit zijn bijvoorbeeld Twitter, LinkedIn, Foursquare, Tinkoff en anderen. Natuurlijk zijn er niet zo geweldige oplossingen in Scala, maar deze kunnen als uitzonderingen worden beschouwd.

Ik koos voor Scala om historische redenen. Toen ik op de universiteit zat, heb ik Java-cursussen gevolgd. Ik was geïnteresseerd in functioneel programmeren en studeerde in mijn eentje Lisp en OCaml. En toen werd Scala hieruit gesynthetiseerd. Er zijn veel tools in deze taal die complexe dingen kunnen doen, maar als je zo’n doel niet stelt, kun je heel eenvoudig schrijven. Er is nog steeds een evenwicht tussen expressiviteit en abstracte complexiteit. Er was een grap op internet over talen, waarin stond dat Scala de mogelijkheden van functioneel en objectgeoriënteerd programmeren probeerde te combineren, en als gevolg daarvan begonnen beide partijen het te haten. Inderdaad, als je de twee kanten probeert te verenigen, kom je soms een misverstand over beide tegen.

Het loont de moeite om tijdens het interview enkele van de belangrijkste punten met de ontwikkelaar te verduidelijken:

  • Waarom wordt er gezocht (als dat zo is)?
  • Welke taken heb je opgelost in de huidige en eerdere projecten?
  • Is de ontwikkeling uitsluitend in Scala uitgevoerd, of heb je parallel in Java geschreven?
  • Wie heeft de taken bepaald?
  • Met welk team heb je samengewerkt?
  • Heeft u deelgenomen aan de selectie van technologieën voor het project?
  • Op welke factoren let je bij het kiezen van een nieuwe locatie?

global recruitment selection

https://www.globalrecruitment.info/