Firma fair focus
Image default
Industrie

Het verschil tussen een trillende zeefmachine en een roterende zeef

Wie als professionele ondernemer een zeefmachine nodig heeft en nieuw is op dit gebied, ziet soms door de bomen het bos niet meer. Een van de veelgehoorde vragen betreft het verschil tussen een trillende zeefmachine, waarbij een trilmotor het product door de machine geleidt, en een roterende zeef, die gebruikmaakt van draaiende bewegingen. Beide machines staan garant voor een zeer zuiver resultaat. Wat zijn de eigenschappen en voordelen van beide?

De kenmerken van een roterende zeef

Een roterende zeefmachine maakt gebruik van een schroeftransporteur of een roterend peddelsysteem om zo de te zeven producten door het zeefgaas te duwen. Een roterende zeef vibreert dus niet. De rotaties op hoge snelheid zorgen ervoor dat alle deeltjes die niet door de maaswijdte passen op het zeefdek blijven liggen en via de zijkant van het dek worden afgevoerd. Roterende zeven gebruikt men vooral voor het verwijderen van verontreiniging uit een product. Ze worden vaak bij grondstoffen in de voedingsindustrie ingezet. Een nadeel van de roterende machine is dat controle, demontage en reiniging moeilijker uitvoerbaar zijn dan bij een schudzeef.

De kenmerken van een schudzeef

Een schudzeef wordt ook wel tuimelzeef of trillende zeefmachine genoemd. Men gebruikt een dergelijke machine voornamelijk om twee gemengde stoffen te kunnen sorteren. Dit kan veel verschillende soorten producten betreffen. PAJA Triltechniek geldt al jaren als specialist op het gebied van trilzeven en biedt schudzeven van diverse grootten en typen aan. Een trillende zeefmachine is overigens ook een ideaal middel om producten mee voor te sorteren. Men zet hem vaak in alvorens het productproces van start gaat.

De voordelen tegen elkaar afgezet

Een trillende zeefmachine is in feite een zeer snel heen en weer bewegend raamwerk, waarin de zeven poeders en vloeistoffen kunnen zeven en scheiden dankzij de trillingen die door de motor van de machine aan ze worden afgegeven. Een schudzeef is zeer efficiënt en kan u helpen grote verbeteringen in de efficiëntie te realiseren. Bovendien is het onderhoud eenvoudig. Uiteraard zijn een juiste ondergrond en instelling bepalend voor het optimaal functioneren van de machine en het voorkomen van overmatige slijtage.

https://paja.nl/