Firma fair focus
Image default
Internet marketing

Geschenk van angst

marketing book

We vervolgen een reeks zeer korte recensies van de grote boeken over psychologie volgens de popularisator van kennis, Tom Butler-Boudon. Het boek “The Gift of Fear. Geheime overlevingsaanwijzingen die ons beschermen tegen geweld ”door Gavin de Becker, een Amerikaanse bestseller. Het gaat erom hoe u uzelf tegen geweld kunt beschermen en hoe belangrijk het is om in gevaarlijke situaties op uw innerlijke stem te vertrouwen.

Belangrijkste ideeën uit het boek van Gavin de Becker:

Ieder van ons heeft een gave die ons in kritieke situaties kan beschermen. Dit geschenk is onze intuïtie en onze angst. Ze vertellen ons wanneer we in gevaar zijn en hoe we uit een onaangename situatie kunnen komen. Ons interne alerteringssysteem sluit aan bij de intuïtie van dieren. Er ontstaan ​​problemen als we haar signalen negeren.

Moderne mensen geloven dat angst in de weg zit. Ze negeren hem en dromen ervan van hem af te komen. Maar dit leidt ertoe dat mensen onvoorbereid zijn op gevaar en niet in staat zijn correct te handelen in kritieke situaties.

Behandel angst als een vriend. Noch hoge hekken, noch geavanceerde technologie, noch kracht kunnen ons op dezelfde manier helpen als onze innerlijke gevoelens.

In angst leven en ernaar luisteren is echter niet hetzelfde. In kritieke situaties verlamt angst niet, maar geeft ons de kracht om te doen wat we normaal niet kunnen.

Er is geen specifieke criminele manier van denken. We zijn allemaal onder bepaalde omstandigheden vatbaar voor criminele gedachten en acties.

“De bron van geweld zit in ieder van ons; alleen onze opvattingen over wat en hoe gerechtvaardigd kan worden, veranderen. “

Geweld komt niet zomaar voor. Misdaden zijn vaker wel dan niet voorspelbaar.

Je moet leren doordringen in de gedachten en bedoelingen van een potentiële agressor. Om signalen te voorspellen, te berekenen en correct te herkennen.

Het is belangrijk om de misdaad te zien als een proces en niet als een gebeurtenis. Zelfs huiselijke misdrijven, de agressie van de man jegens zijn vrouw is niet alleen het resultaat van woede. Dit is meestal een zinvolle beslissing die de man neemt na een periode van observatie van zijn vrouw. En deze beslissing wordt uitgevoerd wanneer de vrouw weigert. Ontkenning is voor mannen meestal een te ernstige bedreiging voor mannen, en zij zien geweld als de enige manier om hun zelfrespect te herwinnen.

Geweldplegers zijn goed in het rechtvaardigen van zichzelf: ze geloven dat ze gerechtigheid herstellen, en dat dit alleen kan worden bereikt door agressie.

Opvallende kenmerken van gevaarlijke criminelen:

 • – bravoure, roekeloosheid;
 • – doelgerichtheid;
 • – een rustige reactie op wat anderen walgen;
 • – verbazingwekkende kalmte in conflicten;
 • – constante zelfbeheersing.

Een van de sleutelfactoren die de neiging tot geweld beïnvloeden, is trauma uit de kindertijd: geweld, vernedering of moeilijkheden waarmee iemand in zijn jeugd te maken kreeg.

Gewelddadige mensen kunnen heel vakkundig de rol spelen van volkomen normaal of zelfs schattig.

Maar er zijn signalen die u zouden moeten waarschuwen:

 • – Ze zijn te aardig;
 • – Er zijn te veel details in het gesprek;
 • – Ze zijn altijd de eersten die ons benaderen;
 • – Ze kunnen ons een beetje kopiëren of beledigen om een ​​reactie te krijgen;
 • – Ze gebruiken vaak het voornaamwoord “wij” om een ​​gemeenschap van belangen te benadrukken;
 • – Ze doen dingen om ons bij hen in de schulden te steken
 • – Ze negeren afwijzingen.

Luister naar je intuïtie!

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram marketing

https://marketingbook.shop