Firma fair focus
Image default
Business / Business Services

Eerder met pensioen? Pensioenlogica!

Wilt u graag eerder met pensioen? Dan staat Pensioenlogica graag voor u klaar. Dirk-Jan Plate is pensioenrechtadviseur en volledig onafhankelijk. Als onafhankelijk pensioenadviseur richtte hij in 2017 Pensioenlogica op. Met een visie, geen productbemiddeling maar uitsluitend advies over pensioenvraagstukken. Bijvoorbeeld als u met vervroegd pensioen wilt gaan. Of wat zijn de pensioengevolgen en mogelijkheden bij een ontslag, of de gevolgen bij een wijziging van de pensioenregeling? Allemaal vragen waar Pensioenlogica de werkgever, ondernemingsraad,  arbeidsjurist en/of werknemer graag van advies voorziet.  

Hoe kan ik eerder met pensioen gaan?

Zit u eraan te denken om eerder met pensioen te gaan? Dat is goed te begrijpen. De AOW-leeftijd stijgt al jaren maar u wilt zelf beslissen wanneer u stopt met werken. Wilt u volledig met werken stoppen of in deeltijd gaan werken? Pensioenlogica kan u helpen bij het maken van deze beslissing. Om u te kunnen adviseren, dienen eerst uw wensen in kaart te worden gebracht. Vervolgens worden de mogelijkheden grondig onderzocht en met u besproken. Daarna volgt er een passend advies. 

Pensioen transitieplan 

Met de komst van het nieuwe pensioenstelsel moeten alle pensioenregelingen gewijzigd worden. Daar hoort een pensioen-transitieplan bij die iedere werkgever moet maken. In het transitieplan staat hoe de nieuwe regeling eruit komt te zien, hoe hoog de eventuele pensioencompensatie is etc. Meer hierover is terug te vinden op www.pensioentransitieplan.nl  

Het maken van een transitieplan is een lastige klus voor u als werkgever. Het vraagt ook veel van uw tijd. Pensioenlogica kan u erbij helpen. Hulp bij het opstellen van het plan, de communicatie met uw werknemers en het doorvoeren van de pensioenwijziging. Contact per email of telefoon is mogelijk. De contactgegevens vindt u eenvoudig en snel onderaan op de website.

Gerelateerde artikelen

Dit zijn de voordelen van dubbel glas

Cloud telefonie

Gitaar leren spelen kan bij Gitaartabs.nl