Firma fair focus
Image default
Aanbiedingen

Een gespecialiseerde diëtist in Den Haag kan je helpen bij je prikkelbare darm

Tal van mannen, vrouwen en kinderen in Nederland hebben last van zogeheten functionele spijsverteringsstoornissen. De bekendste daarvan is PDS, het prikkelbare darmsyndroom. De klachten die deze aandoening veroorzaken (maagpijn, buikpijn, diarree, opgeblazenheid, krampen, obstipatie) kunnen je dagelijks leven in behoorlijke mate beïnvloeden. Je darmen werken dus niet naar behoren, terwijl ze er normaal uitzien. Maar liefst een op de vijf Nederlanders heeft er last van. Een diëtist in Den Haag kan je helpen met het opstellen van een voedingspatroon waarmee je klachten naar de achtergrond verdwijnen.

Het FODMaP-dieet

Net als wanneer je in Den Haag wilt afvallen, kan er ook bij darmklachten een specifiek dieet worden toegepast. In het geval van PDS wordt doorgaans het FODMaP-dieet toegepast. Dit is een zogeheten eliminatiedieet. Gedurende enkele weken worden bepaalde voedingsmiddelen geschrapt en door andere vervangen. FODMaPs zijn moleculen die door de darmen niet goed kunnen worden opgenomen. Hierdoor komt veel gas vrij, waardoor de klachten ontstaan. 

Een praktijk voor de meest uiteenlopende expertisegebieden

Ben je benieuwd naar wat een diëtist in Den Haag voor je kan betekenen? Neem dan eens contact op met de professionals van Gezond Leven Diëtisten. Zij beschikken over de meest uiteenlopende expertisegebieden, waardoor ze je ook kunnen ondersteunen bij diabetes, allergieën, intensieve sportpatronen, zwangerschap, lactose-intolerantie, ondervoeding, COPD, PCOS, eetproblemen, kanker, lip- en lymfoedeem en narcolepsie. Ook wanneer je last hebt van overgewicht kunnen de diëtisten je met het afvallen in Den Haag helpen.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek

Elke diëtist die bij het in Den Haag gevestigde Gezond Leven Diëtisten werkzaam is, is ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Het team staat garant voor persoonlijke begeleiding van de hoogst mogelijke kwaliteit. Of het nu gaat om afvallen in Den Haag, darmklachten of een ander vraagstuk, een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Een vrijblijvende intake kun je via de website aanvragen.