Firma fair focus
Image default
Aanbiedingen

Drop wordt erg veel gegeten, maar uit welke soorten kun je kiezen?

Drop is een erg populair snoepgoed voor de Nederlanders, dit komt mede doordat het snoepgoed een echt Hollands product is. Meestal wanneer Nederlanders op vakantie gaan of op bezoek gaan bij een familielid, zie je dat zij producten uit Nederland meenemen die daar niet verkrijgbaar zijn. Drop is er daar één van. Het lekkere aan drop is dat het in verschillende varianten verkrijgbaar is. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit zoete en zoute drop. Maar ook binnen die twee varianten heb je nog een ruime keuze aan verschillende dropsoorten. In deze blog worden de meest populaire dropsoorten beschreven.  

 

Zoete drop

Zoete drop is en blijft nog steeds wel de meest favoriete drop bij de Nederlanders. Zoete drop is de meest klassieke dropsoort. Hierbij gaat het om de kwaliteit en d authentieke dropsmaak. Er zijn verschillende soorten zoete drop. Welk soort je kiest, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. De dropsoorten hebben vaak hele verschillende smaken en structuren, waardoor de ene persoon het misschien heel lekker vind en de andere persoon het totaal niet lekker vind. Zoete dropsoorten die vaak verkocht worden zijn: muntdrop, honingdrop, dropsleutels en dropveters.

 

Zoute drop

Zoute drop is een dropsoort wat wel vaak wordt gegeten in Nederland, maar lang niet zo veel als zoete drop. Zoute drop staat natuurlijk bekend om de zoute smaak. Net zoals bij de zoete drop, heb je bij de zoute ook een ruime keuze aan smaken, structuren en merken. Als je een beetje van zoute drop houd, dan zal er vast en zeker een soort tussen zitten die jou bevalt. De zoute dropsoorten die vaak verkocht worden en jij dus zeker moet proberen zijn: zoute dropruitjes, drop rondjes, kokindjes en topdrop.

 

Fruitdrop

Fruitdrop is een variant van de zoete drop. Hierbij gaat het vrijwel altijd om een combinatie van drop en een naar fruit smakende winegum. Hierbij wordt al vrij snel gedacht aan de bekende Drop Fruit Duo´s van Redband. Deze kent vrijwel iedereen. Maar er zijn ook andere soorten, bijvoorbeeld de Autodrop Total loss mix of dropsoorten die volledig naar fruit smaken. Al deze dropsoorten zijn ook online verkrijgbaar. Zo hoef je zelfs voor jouw snoep al niet meer naar de winkel toe.