Firma fair focus
Image default
Industrie

De aanschaf van hijsmiddelen

In het leven zijn een aantal dingen vervelend. Denk aan schade aan een auto, de boekhouding en het aanschaffen van bepaald gereedschap. In deze blog wordt naar dit laatste vervelende ding gekeken. Er zullen verschillenden hijs- of hefmiddelen behandeld worden. Waar moet u op letten? Wat houdt alles in? Welke moet u kopen? Hopelijk wordt na het lezen van deze blog de aanschaf van deze middelen een stukje makkelijker. Er zal gekeken worden naar een D-sluiting, een harpsluiting en een handlier. Te beginnen met de D-sluiting en de harpsluiting.

D-sluiting

D-sluitingen zijn bevestigingsmiddelen die gebruikt worden bij zowel kleine als grotere lasten. Het aanschaffen van een D-sluiting kan erg lastig zijn zo zijn ze er in verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een D-sluiting met een borstbout. Deze D-sluiting is vaak de goede keus als u de sluiting regelmatig moet verwijderen. Als het een quasi-permanente verbinding dan kunt u beter kiezen voor een D-sluiting met moerbout. Gelukkig bieden vele bedrijven extra informatie aan op de website. Daarnaast kunt u op verschillende websites advies op maat krijgen.

Harpsluitingen

Een alternatief voor D-sluitingen zijn harpsluitingen. Door de vorm van een harpsluiting biedt een harpsluiting meer bewegingsruimte dan een D-sluiting. Ook hier geldt dat er een keuze is tussen een harpsluiting met borsthout of een harpsluiting moerbout. Het verschil tussen de twee is hier precies hetzelfde als bij de D-sluiting. Heeft u een harpsluiting nodig die u regelmatig vervangt, kies dan voor een harpsluiting met borstbout. Als het gaat om een quasi-permanente verbinding, kies dan voor een harpsluiting met moerbout.

Handlier

Een handlier is een mechanisch werktuig waarmee men grote krachten op touwen, staaldraden of kettingen kan uitoefenen. Een handlier heeft fysieke kracht als aandrijving en wordt bediend met de hand. Vandaar natuurlijk ook de naam, handlier. Voor de aanschaf van een handlier is er een keuze tussen een geremde handlier of een ongeremde handlier. Een geremde handlier zorgt ervoor dat bij het loslaten van de slinger het omhoog gehesen object niet ongecontroleerd afloopt. Een geremde handlier is dus ook een stukje makkelijker te gebruiken dan een ongeremde handlier. De ongeremde handlier moet vergrendeld worden voordat de slinger losgelaten wordt.

Gerelateerde artikelen

Laat chroom-6 saneren professioneel uitvoeren en voorkom gezondheidsrisico’s

Kies voor bedrijf dat is gespecialiseerd in metaalbewerking in Brabant

Laat bodemsanering uitvoeren zodat u verzekerd bent van bruikbare grond voor uw bouwproject