Firma fair focus
Image default
Cadeau

6 indrukwekkende manieren waarop kinderen de Rubik’s Cube hebben opgelost en hoe jij dat ook kunt!

 

Op de salontafel van bijna elk kind uit de jaren 80 stond een iconisch gekleurde 3×3 kubus genaamd de Rubik’s Cube. Het was een speelgoed-rage die leidde tot een generatie gefrustreerde kinderen en volwassenen die tevergeefs probeerden alle blauwe, oranje, gele, rode, witte en groene vierkanten terug te brengen naar hun rechtmatige kant. Nooit zegevierend, de jaren 90 zagen de kubus bijna vervagen in de vergetelheid (behalve misschien in de wiskundige kringen) waar hij thuishoorde ….. tot nu toe.

De Rubik’s Cube is terug, en op een grote manier. De kubus is overal, zowel in zijn oorspronkelijke vorm als in allerlei nieuwe vormen en maten. Er zijn zelfs bordspellen en kaartspellen gebaseerd op de originele kubus! Waarom de plotselinge heropleving van de belangstelling? Dat hebben we aan YouTube te danken.

Met de komst van YouTubers om ons de weg te wijzen, is de eens onmogelijk op te lossen kubus niet langer onbereikbaar. Dankzij de briljante geesten van een handvol genieën, zijn er verschillende kanalen waar slimme kinderen het geheim van het oplossen van de kubus ontrafelen. Op hun kanalen geven ze stap-voor-stap instructies om deze verslavende kleine puzzels op te lossen.

Omdat ik zelf een door Rubik geobsedeerd kind heb, zou ik niet zeggen dat de methodologieën het oplossen van de kubus tot een wandeling in het park maken. Het vergt nog steeds geduld, een beetje slimheid en veel ingewikkelde algoritmen om het goed te krijgen. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, maakt de pure vreugde van het oplossen van de kubus het allemaal de moeite waard. Beter nog, veel methoden zijn gemakkelijk genoeg voor uw jonge kind (7+) om te doen, op voorwaarde dat ze van puzzels, cijfers en het volgen van aanwijzingen houden!

Er zijn verschillende manieren om de kubus op te lossen, maar hier zijn enkele van de beste kinderen van YouTube om ons hun vaardigheden te laten zien en hoe we dit voorbeeld kunnen volgen:

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be