Firma fair focus
Image default
Tuin en buitenleven

Gaan voor een buitenkeuken?

Veel mensen kiezen ervoor om in de zomer lekker buiten te eten. Vooral wanneer je een mooie tuin hebt met een veranda dan kun je er lekker in zitten. Het lekker buiten zitten is dan een waar genot in de zomer. Steeds meer mensen kiezen er daarom ook voor om een buitenkeuken te laten maken. Buitenkeukens zijn er in allerlei verschillende versies. Meestal spreekt men over een buitenkeuken wanneer er gas kookpitten en verschillende accessoires in gebruikt kunnen worden. In een buiten koken doe je dus veel meer dan alleen vlees bakken zoals op een bbq. Wanneer je veel ruimte hebt in je tuin dan kun je zelfs gaan voor een keukenblad en kastjes.

Voordelen

Het buiten koken is een van de grootste voordelen van een buitenkeuken. Je kunt lekker in het zonnetje koken zonder dat warme dampen je huis verwarmen. Een goed excuus om lekker in de zomer buiten te zijn. Bovendien is het een stuk gezelliger wanneer je in je buitenkeuken kan koken terwijl je gasten ook buiten zitten. Verder kun je er voor kiezen om je buitenkeuken onder je veranda overkapping te maken. zo kun je ook buitenkeuken als het regent maar het toch warm genoeg blijft. Een voordeel is wel als je gasten dan ook onder de overkapping kunnen zitten. Vaak biedt een overkapping ruimte genoeg om een buitenkeuken in te installeren en een lounge gedeelte.

Nadelen

Er zitten buiten alle voordelen ook natuurlijk een paar nadelen aan een buitenkeuken. Buitenkeuken zijn redelijk duur. Je schaft als het ware een tweede keuken aan. Omdat je dit doet zal je ook veel dingen twee keer moeten aanschaffen. Je wilt natuurlijk niet voor alle kookgereedschappen ieder keer naar binnen hoeven te lopen. Je kunt er zelfs voor kiezen om in je buitenkeuken ook een koelkast en diepvries in te zetten. Zo hoeft je helemaal niet meer naar binnen te gaan onder het koken. Je moet er wel bij opletten dat wanneer je kookgereedschap en appraten koopt deze bestendigd zijn tegen temperatuurswisselingen en vocht. Anders moet je ieder keer wanneer het slecht weer is alles naar binnen gaan verplaatsen. Een ander nadeel is de regen. Je wilt natuurlijk niet dat je eten nat wordt of dat je gaspit uit gaat door de regen. Een veranda overkapping is hiervoor de oplossing.

https://degoedkoopsteveranda.nl/