Van ellenlang verhaal tot goed begrijpelijke uitleg in 2D of 3D

Van ellenlang verhaal tot goed begrijpelijke uitleg in 2D of 3D

Komt het vaak voor dat je  iets uit moet leggen? Bijvoorbeeld aan klanten, cliënten of andere relaties? Dan is het je  vast opgevallen dat je heel vaak precies hetzelfde verhaal moet vertellen. Maar ook dat je gesprekspartner achteraf vragen stelt die je al had beantwoord in je verhaal.

Erg vervelend, maar heel goed te begrijpen. Immers, wat voor jou  gesneden koek is, is voor de ander vaak helemaal nieuw. Bovendien luistert je gesprekspartner misschien vanuit een ander perspectief dan u gedacht had. Zo kan het zijn dat de luisteraar gespitst is op kostenvoordelen, terwijl je product of dienst juist vooral een kwaliteitsimpuls levert. In zulke gevallen zul je inderdaad vaak hetzelfde meerdere keren moeten vertellen.

Of het kan voorkomen dat je  gesprekspartner door de informatie die u te delen heeft overspoeld wordt. Het gaat hem simpelweg eventjes te snel.

 

De kracht van 2d en 3d animatie

In zulke gevallen kan een 2d animatie of 3d animatie goede diensten bewijzen. Een 2d animatie is een korte animatie video (van maximaal 1 minuut) waarin een lastig verhaal heel helder naar voren wordt gebracht in 2d stijl. Een goede 2d animatie heeft een heel duidelijke boodschap en call to action. Geen zijwegen, maar alleen de essentie. Deze boodschap wordt rustig verteld, door een professionele vertelstem, en geïllustreerd met bijpassende afbeeldingen en animaties. Een 3d animatie bevat dezelfde eigenschappen als een 2d animatie maar is opgebouwd uit 3d modellen.

Door de 3d animaties voeg je een visuele dimensie toe aan je uitleg, waardoor je ervoor zorgt dat de kijker de elementen die jij belangrijk vindt extra nadruk krijgen. Daardoor worden ze beter onthouden. Daaroverheen komen op precies de goede momenten een paar geluidseffecten die de aandacht nog eens extra richten. Een prettig achtergrondmuziekje zorgt tenslotte voor een emotionele gemoedstoestand waarin de boodschap het beste kan worden overgedragen.

 

Resultaat met animatie

Deze mix van elementen maakt van 2d en 3d animatie een middel dat resultaat oplevert. Onderzoek laat zien dat kijkers de boodschap niet alleen beter begrijpen, maar ook beter onthouden. Ook op langere termijn. Bovendien zorgt een animatie voor een versterking van de band met je merk. Pure winst dus.

 

Donker Media helpt

Wil jij ook gaan voor die pure winst? Donker Media is gespecialiseerd in de productie van animatie video’s en explanimations. We maken graag kennis met jou en jouw organisatie om te zien wat we voor jou kunnen betekenen.  Stuur ons een mailtje of bel met 040-744 02 52. We zien elkaar snel!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.