Firma fair focus
Image default
Gezondheid

Letselschade na verkeersongeval claimen: 7 tips

Letselschade na verkeersongeval claimen: 7 tips

In Nederland vinden jaarlijks honderdduizenden verkeersongevallen plaats waarbij letselschade is ontstaan. Dit kan bestaan uit materiële schade, zoals medische kosten en (tijdelijk) inkomensverlies, of immateriële schade. Dit is schade die niet direct in geldwaarde uit te drukken is, zoals bijvoorbeeld het verdriet en de pijn als gevolg van het verkeersongeluk. Helaas blijkt uit onderzoek dat het vaak jaren duurt voordat de slachtoffers een schadevergoeding krijgen. In dit artikel vind je 7 tips om de tegenpartij aansprakelijk te stellen en de letselschadevergoedingen te claimen waar je recht op hebt.

First things first: aansprakelijk stellen

Wanneer je een verkeersongeval met letselschade hebt gehad is het belangrijk om de verantwoordelijke zo snel mogelijk aansprakelijk stellen. Dit dient schriftelijk te gebeuren en kan via het schadeformulier of de app MobielSchadeMelden. Hierbij is het belangrijk dat de slachtoffer zelf bewijs aanleveren van de opgelopen schade.

7 Tips bij het claimen van je letselschadevergoeding

  1. Zorg dat je voldoende bewijs hebt van het ongeluk. Maak daarom een zo uitgebreid mogelijk verslag van het ongeval, verzamel getuigen en beeldmateriaal om je verhaal te versterken en vermijdt onduidelijkheden. 

  2. Raadpleeg je huisarts om het verband tussen lichamelijke schade en het ongeluk te bevestigen.

  3. Stel de verantwoordelijke direct aansprakelijk via het schadeformulier van de verzekeraar. Heb je deze niet direct voorhanden? Maak in dat geval gebruik van de app MobielSchadeMelden.

  4. Is de tegenpartij onverzekerd of doorgereden na het ongeluk? Heel erg vervelend, maar gelukkig is er geen man overboord. Klop dan aan bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

  5. De algemene verjaringstermijn voor het aansprakelijk stellen van de tegenpartij bij verkeersongelukken is vijf jaar. Houd er echter rekening mee dat bij verkeersongelukken met motorvoertuigen de verjaringstermijn slechts drie jaar is.

  6. Zorg ervoor dat je een overzicht bijhoudt van alle onkosten en misgelopen inkomsten. Voor dat laatste is het aan te raden om een verklaring van je werkgever op te vragen dat als bewijs van misgelopen inkomsten kan dienen.

  7. Het claimen van je letselschadevergoeding kan enorm tijdrovend zijn en de tegenpartij zal er alles aan doen om dit bedrag zo veel mogelijk naar beneden te drukken. Houd echter altijd een vinger aan de pols en voorkom zo dat je tegen verrassingen aanloopt. 

 

https://www.das.nl/letselschade/soorten-letselschade/verkeersongeval-aansprakelijkheid-en-schadevergoeding

Gerelateerde artikelen

Een nieuwe tandarts in Breda kiezen doe je zo

Fitness met deskundige begeleiding en fysiotherapie in Waalwijk

Hoe kan je het beste afvallen in Oldenzaal?