Kinderpret met de 3d pen

Heb je weleens van een 3d pen gehoord? Een 3d pen is een pen die niet schrijft met inkt, maar tekent met plastic. Je kunt er 3-dimensionaal mee tekenen in alle kleuren die je maar wilt. De 3d pen is inmiddels een begrip; hij wordt gebruikt door kunstenaars om kunstobjecten mee te maken, door architecten die er maquettes mee maken en bijvoorbeeld monteurs die er onderdelen mee repareren. Maar de grootste liefhebbers van 3d printerpennen zijn kinderen! Kinderen zijn dol op tekenen in de lucht. En het is ook nog eens een bezigheid waar ze wat van kunnen leren. Zoals over de zwaartekracht of over wiskunde.

De printerpen in het klaslokaal

Als er iets is waarvan je kan leren en wat nog leuk is ook, verschijnt zoiets vaak bij scholen. Zo ook de 3d pen. De pennen worden massaal aangeschaft door het onderwijs voor de creatieve vakken, maar ook voor wiskundeles of bouwkunde. Is dat een grote investering? Nou, dat valt reuze mee. Zeker wanneer je meerdere pennen tegelijkertijd aanschaft is de prijs van een goede 3d pen heel schappelijk. Zelfs voor een meer geavanceerde 3d pen hoef je niet meer dan 100 euro te betalen.

Het filament

Voor het tekenen met een 3d pen heb je filament nodig. Dit zijn strengen plastic die door de pen worden gevoerd en er gesmolten uit komen, zodat je het plastic kunt vormen in elke shape die je maar wilt. Filament is dus als de inkt uit een gewone pen. Er zijn overigens ook sticks: staafjes filament. Filament is in vele kleuren verkrijgbaar en ook dit materiaal is niet kostbaar. Kinderen vinden vooral de ‘glow in the dark’ filamenten leuk: kleuren die als het donker wordt oplichten. Ook de fluoriderende kleuren zijn hot onder kinderen. Al met al: keuze genoeg!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.