Eenvoudig een administratiekantoor beginnen dankzij een franchise

Hoe kan je een administratiekantoor beginnen in Nederland? De ene manier is om de schouders eronder te zetten en vanaf niets je eigen bedrijf op te bouwen. Een andere manier is om afnemer van een franchise te worden, die ook in de dienstensector bestaan. Dat geeft je de rust en de vrijheid om je bezig te houden met je eigen specialisme.

 

Waarom een franchise afnemen?

Het is een erg goed moment om een adviesbureau, administratiekantoor of boekhoudbedrijf te beginnen. De economie trekt aan en de markt wemelt van de (kleine) ondernemingen die zich graag willen laten bijstaan op juridisch, administratief of marketinggebied. Het opstarten van een eigen onderneming is dus lonend, maar vraagt investeringen in marktonderzoek, promotie en klantenbinding.

 

Wat doet een franchisegever voor je?

Als je een franchise afneemt hoef je je niet bezig te houden met deze tijdrovende nevenactiviteiten. Je koopt namelijk een bestaande en goed geteste formule voor een bedrijf. Je kunt eenvoudig hulp krijgen in de vorm van trainingen en begeleiding. Het is makkelijker om een lening aan te vragen, omdat je ondernemersrisico beperkt blijft. Ten slotte geniet je van bestaande promotie en naamsbekendheid.

 

Wat zijn de risico’s van franchisenemer worden?

Uiteraard vraagt de franchisenemer iets van je terug. Je betaalt vergoedingen, zowel tijdelijke als eenmalige, en vaak ook een winstpercentage. Ook dien je je aan richtlijnen op het gebied van productpakket, huisstijl en dergelijke te houden, om binnen de franchise te kunnen vallen. Ga altijd eerst na wat je verplichtingen zijn, op welke omzet je kunt rekenen en hoe de samenwerking andere franchisenemers bevalt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.