De kunst van het vastleggen

Fotografie wordt door sommigen gezien als kunstvorm en anderen zien het als een vorm om een herinnering vast te leggen. Het belangrijkste is dat een foto goed te begrijpen is, een foto kan meer vertellen dan een bericht omdat men zo direct een beeld hierbij krijgt. Dit zorgt ervoor dat het echte beeld te zien is en niet de fantasie van een persoon. Voor het over krijgen van een bericht of mededeling is een foto ook een handig middel, zo is de uitleg direct zichtbaar zonder te lezen, denk hierbij aan het effect van plaatjes op verkeersborden, want een in tekst in de auto lezen is vaak lastig. Daarom is visueel sneller en beter te begrijpen.

Zo is het ook het geval met foto’s van evenementen. Zo kan een foto de sfeer weer geven en het verloop van de dag. Ook is het effect van kleur belangrijk voor een foto, sommige kleuren springen er namelijk echt uit, wat een extra effect geeft aan foto’s. Event fotografie is daarom bij uitstek een manier om de creativiteit te laten zien. Zo kunnen er foto’s in zwartwit gemaakt worden, daardoor zal je sneller dingen zien die minder opvallen dan foto’s met kleur. Ook door het gebruik van software kan een foto mooier gemaakt worden, zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen om een bepaalde kleur wel te laten zien zodat dit er als het ware uit springt.

Er zijn veel fotografen die gebruik maken van diverse camera’s, zo worden foto’s ook anders en kan er met het materiaal gespeeld worden. Denk maar eens verschillende lenzen en andere opzetstukken. Een goede fotograaf die op veel events de mooiste plaatjes schiet is Remy de Klein, hij is in te huren als fotograaf voor events maar ook voor zakelijke events. Voor al zijn mooie foto’s en creaties kunt u zijn site bezoeken, remydeklein.com.

http://www.remydeklein.com/

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.